11 sep 2020 Minister van Engelshoven vertrouwt op mbo’ers voor haar en make up

Ingrid van Engelshoven, minister van OC&W en vijf Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen beginnen Prinsjesdag 2020 met een bezoek aan mbo-studenten in de praktijk. De politici vertrouwen hun haar en visagie toe aan vakkampioenen uit het mbo tijdens een styling in Lifestyle Salon The Hague.

ANKO is een groot voorstander van praktijkleren en daarom blijven we bij de politiek aandacht hier voor vragen om dit optimaal te faciliteren vanuit de overheid (bijvoorbeeld d.m.v. de verruiming van het budget voor de subsidie praktijkleren voor leerbedrijven).  Zo ook aankomende Prinsjesdag door het mooie vak van kapper aan de politiek te laten zien.

Dit persbericht is vandaag verschenen:

Aspirant-vakmensen en nationaal vakkampioenen Ynola Lommerse en Nina van der Vaart zullen respectievelijk het haar en de make up van de Minister en de Kamerleden verzorgen. Zij gaan shinen tijdens Prinsjesdag. Begin 2021 vertegenwoordigen zij met 24 andere vakkampioenen Nederland op EuroSkills, het EK voor beroepen dat in Graz, Oostenrijk wordt georganiseerd. Beveiligster Annemijn van de Wal werd tweede tijdens het NK en ziet dinsdag toe dat in en bij de kapsalon alles veilig en volgens het corona-hygiëneprotocol verloopt.

Aandacht voor vakmanschap
Op de maandag voorafgaand aan Prinsjesdag bezoeken diverse Kamerleden en burgemeesters ROC’s om kennis te maken met verschillende beroepen en op welke manier er in Coronatijd les wordt gegeven. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de grote toegevoegde waarde van mbo’ers en vakmensen voor de Nederlandse economie en het belang van voldoende stageplaatsen en leer-werkplekken.

In Nederland leren zo’n 500.000 jongeren een vak op het mbo. Bijna de helft van onze beroepsbevolking heeft een mbo-diploma. Zij zijn van levensbelang voor Nederland en werken veelal in cruciale beroepen waardoor de economie ook tijdens de pandemie kan blijven doordraaien.

Dit is mbo

Het Prinsjesdagevent wordt georganiseerd onder het label ‘Dit is mbo’. Binnen dit platform werken o.a. de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samen om de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet goed functioneren. 

Locatie Prinsjesdagevent
Het Prinsjesdagevent wordt op dinsdag 15 september georganiseerd in de Lifestyle Salon The Hague, Denneweg 56, Den Haag, van 08.00-11.30 uur. Deelnemende organisaties zijn:, ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, MBO Raad en WorldSkills Netherlands. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor redactie, niet voor publicatie 

Voor meer informatie en/of aanmelden Prinsjesdagevent kunt u contact opnemen met:
-       Twan Stemkens, stemkens@worldskillsnetherlands.nl, 06 - 51 10 45 66.
-       Lisette Nugteren, nugteren@worldskillsnetherlands.nl, 088 – 08 08 888.

Voor meer informatie bezoek burgemeesters en Kamerleden aan ROC’s kunt u contact opnemen met:
-           Marije Hulsbosch, m.hulsbosch@mboraad.nl, 06 – 50 27 26 73.

U bent 15 september tussen 08.00 en 11.30 uur van harte welkom in Lifestyle Salon The Hague. Wij vragen u om vooraf uw komst aan te melden. In de kapsalons worden de corona-maatregelen en het hygiëneprotocol streng gehandhaafd. Interviews met Tweede Kamerleden of de Minister zijn in overleg mogelijk, maar geschieden door de geldende maatregelen in principe buiten de kapsalon. Opnames in de kapsalon zijn beperkt mogelijk. Na afloop zijn foto's beschikbaar op de beeldbank van WorldSkills Netherlands: https://fotobank.worldskillsnetherlands.nl/SkillsHeroes/Skills-Heroes-2019-2020
Volg ons ook op Twitter en Facebook: twitter.com/worldskillsnl, twitter.com/ditismbo, www.facebook.com/WorldSkillsNL en www.facebook.com/DitisMBO.