28 sep 2020 Nieuwe coronamaatregelen voor kappers

"Vanaf 29 september 18.00 uur 's avonds, gelden landelijk strengere maatregelen waarvan we voor het weekend dachten dat ze alleen in de grote steden nodig zouden zijn. Dat is een kwestie van voortschrijdend inzicht geweest". Zo opende premier Rutte de persconferentie met minister De Jonge over nieuwe coronamaatregelen.

Nieuwe coronamaatregelen voor kappers

Het aantal besmetting loopt volgens Rutte zo snel op dat we achter het virus aan dreigen te gaan lopen. "Voor de economie is het erg belangrijk dat we een tweede lockdown weten te voorkomen."

Registratieplicht voor kappers

Voor contactberoepen, waar de kappers toe behoren, wordt een registratieplicht ingevoerd. Dit betekent dat kappers, naast het intakegesprek, nu ook van al hun klanten een aantal contactgegevens moeten registreren. Deze registratieplicht is bedoeld om het bron- en contactonderzoek van de GGD makkelijker te maken.

We weten dat veel kappers de contactgegevens van hun klanten al in hun automatiseringssysteem hebben staan en dus altijd weten wie er wanneer in de salon is geweest. Als je dit niet hebt kun je, zoals Premier Rutte aangaf, de contactgegevens in een schriftje opschrijven. Je kunt ook gebruik maken van ons registratieformulier. Dit formulier kun je printen en neerleggen in de salon. Zorg er in ieder geval voor dat je de gegevens minimaal 10 dagen bewaart.

Download hier het registratieformulier > 

Morgen krijgen we de zogenaamde 'kamerbrief' waarin alle maatregelen uitgebreid worden beschreven. We gaan deze uiteraard voor jullie bestuderen en informeren jullie als dit tot aanvullende inzichten leidt.