30 aug 2022 Nieuwe directeur ANKO

Directeur Wijnand van Unen vertrekt bij de ANKO. Hij wordt per 1 november opgevolgd door Therèse van 't Westende-de Bijl, die nu nog werkzaam is als algemeen directeur van het Register Belastingadviseurs.

Nieuwe directeur ANKO

Na een aantal intensieve jaren, is er bij de ANKO hard gewerkt aan een nieuwe strategie en het  toekomstgericht maken van de vereniging, met een sterk bestuur en een professioneel kantoor. Nu deze mooie stappen gezet zijn, was Van Unen na zes jaar toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik ben trots op de ontwikkeling die de vereniging heeft doorgemaakt en de plannen die er nu liggen. Ik zal het stokje zorgvuldig en vol vertrouwen overdragen aan Therèse." 

Voor Therèse van 't Westende-de Bijl is de verenigingswereld de rode draad in haar loopbaan. Na een aantal jaren voor commerciële organisaties met een focus op branche- en beroepsorganisaties te hebben gewerkt, maakte ze in 2013 de overstap naar de verenigingswereld als directiesecretaris van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. In 2017 werd ze algemeen directeur van het Register Belastingadviseurs. Deze beroepsvereniging vertegenwoordigt 6.500 fiscalisten met een focus op de mkb-adviespraktijk.

Therèse verheugt zich op de nieuwe uitdaging: "Ik zie een branche met duidelijke ambities en uitdagingen en dat vraagt om krachtige belangenbehartiging en een club die staat voor haar leden. Daar ga ik me de komende jaren hard voor maken. Samenwerken en verbinding zoeken staan wat mij betreft daarbij centraal. Ik kijk ernaar uit om met de leden, het bestuur en het bureau invulling te geven aan de verenigingsstrategie, zodat ANKO een nóg krachtigere vereniging wordt, die haar leden optimaal kan bedienen."

ANKO-voorzitter Maurice Crusio: "Wijnand heeft de ANKO in de afgelopen jaren op een menselijke en deskundige wijze geleid. Ik ben heel blij dat we met Therèse een ervaren mkb-verengingsdirecteur aan ons hebben weten te verbinden, zodat we onze leden zo goed mogelijk terzijde kunnen staan bij de uitdagingen in de branche en het succesvol ondernemen."