15 sep 2023 Nog niet terugbetaalde coronaschuld? Bel de belastingdienst!

Heb je nog een belastingschuld uit de coronatijd en heb je nog geen actie ondernomen om deze terug te betalen? Neem dan met spoed contact op met de belastingdienst. De belastingdienst reikt ondernemers nog één keer de helpende hand.

Nog niet terugbetaalde coronaschuld? Bel de belastingdienst!

Als je nog geen actie hebt ondernomen, krijg je binnenkort het verzoek van de belastingdienst om je belastingschuld in één keer terug te betalen. Kun je niet in één keer terugbetalen? Neem dan alsnog en met grote spoed contact op met de belastingdienst!

Coulance periode verlengd

Begin augustus wezen we al op de mogelijkheden van een zogenaamd ‘saneringsakkoord’. Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft besloten dat de tijdelijke coulance van de belastingdienst voor terugbetaling van de corona achterstand wordt verlengd tot 1 april 2024. Eerst was dat tot 1 oktober 2023. De ANKO heeft samen met MKB-Nederland op verlenging aangedrongen.

Gezond bedrijf

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) is een saneringsakkoord voor ondernemingen die in de kern gezond zijn, maar bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis een grote belastingschuld hebben opgebouwd, waardoor zij hun betalingsverplichtingen mogelijk niet meer kunnen nakomen. Voorwaarde om van het akkoord te kunnen profiteren, is dat alle schuldeisers toestemming geven voor een betalingsregeling. Willen een of twee van hen dat niet, dan kun je nog naar de rechter stappen om dat af te dwingen.

Overleg eerst met je boekhouder of accountant of deze regeling voor jou ook een uitkomst zou kunnen bieden.

Hier vind je meer informatie over de verlengde regeling >