7 jan 2022 Nu 100% focus op HEROPENING!

KAPPERS VAN NEDERLAND, LAAT JE HOREN!

De lobby van de ANKO richt zich sinds de start van deze derde lockdown op

  1. heropening op 15 januari
  2. 100% compensatie van het omzetverlies, en
  3. erkenning van de kapper als essentieel. 
De afgelopen week lag de focus volledig op heropening!
Nu 100% focus op HEROPENING!

Onze boodschap: kappers kunnen veilig en verantwoord open en dat hebben we allang bewezen!

Als er versoepelingen komen, moet heropening van onze branche prioriteit krijgen, zoals dat ook bij de vorige lockdowns het geval was dankzij onze lobby en het strikt naleven van het protocol door de Nederlandse kappers. Daarom hebben we afgelopen week iedereen die in Den Haag ook maar enigszins betrokken is bij de besluitvorming, bestookt met ons pleidooi.

Persaandacht

We hebben veel energie gestoken in het krijgen van persaandacht, om daarmee de schijnwerpers vól op de kappersbranche te krijgen. Dit deden we o.a. met onze felicitatie-actie: luchtig ingestoken, maar met een zeer serieuze boodschap. Deze actie sloeg enorm aan. Ministers en zelfs de Rijksvoorlichtingsdienst voelden zich genoodzaakt te reageren. Grappig, maar ook hier is onze heldere boodschap: kappers zijn essentieel en kunnen veilig en verantwoord open!

Campagne samen met leveranciers

Daarnaast hebben kappers massaal de campagne voor heropening op social media gedeeld, die we samen met de grote leveranciers in de branche (verenigd in de NCV) lanceerden.

Laat je horen en hou de kappers in de schijnwerpers!

Vandaag overlegt het Outbreak Management Team over een nieuw advies aan het demissionaire kabinet. De betrokken ministers vergaderen dit weekend en volgende week over de maatregelen en mogelijke versoepelingen. We roepen alle kappers van Nederland op om vandaag en de komende dagen weer luid en duidelijk hun stem te laten horen: deel de visual en hou de kappers in de schijnwerpers!