5 mei 2022 Ontwikkelingen TVL

Heb jij in de coronaperiode een TVL-subsidie aangevraagd? Of ben jij tijdens de crisis gestart met je bedrijf en wil je alsnog TVL aanvragen? Dan is het goed om even te lezen wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Ontwikkelingen TVL

Geef je daadwerkelijke omzet door over de eerste drie periodes TVL
Om een TVL-subsidieperiode af te sluiten, is de vaststelling van groot belang. Bij de vaststelling berekent RVO de definitieve subsidie op basis van de werkelijke omzet. Er zijn nog ondernemers die hun werkelijke omzet niet hebben doorgegeven voor TVL 1, TVL Q4 2020 en TVL Q1 2021. RVO geeft nog een laatste kans om de gegevens in te vullen. Doe je dit niet, dan zal RVO de omzet zelf vaststellen op basis van de gegevens van de Belastingdienst. Ondernemers krijgen tot 10 juni 2022 de tijd om hun werkelijke omzet door te geven voor de eerste 3 periodes van de TVL.

Vaststelling Q3 2021 verschoven
De deadline voor de vaststelling van TVL Q3 2021 is verschoven naar 1 augustus 2022, 23:59 uur.  

Startersregeling
Ondernemers die middenin de coronaperiode zijn gestart met hun salon, konden geen TVL aanvragen. Ben je ingeschreven bij de KVK vanaf 1 juli 2020 t/m 30 juni 2021 en voldoe je aan de overig voorwaarden dan kom je in aanmerking voor TVL Q4 2021 Startende ondernemingen. Ben je ingeschreven bij de KVK vanaf 1 juli 2020 tot en met 30 september 2021 en voldoe je aan de overige voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor TVL Q1 2022 startende ondernemingen. Wanneer de startersregeling opengaat is nu nog niet duidelijk. RVO hoopt zo snel mogelijk in het tweede kwartaal. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

TVL terugbetalen? Dat kan op verschillende manieren
Moet je TVL (deels) terugbetalen? RVO biedt verschillende terugbetalingsmogelijkheden. Je kunt kiezen voor een betalingsregeling van een jaar: je betaalt dan elke maand een bepaald bedrag terug. Een betaling in 6, 18 of 24 maandelijkse termijnen kan ook. Heb je liever een betalingsregeling op maat? Dan kan je contact met RVO opnemen. In ieder geval worden bedragen lager dan €500 kwijtgescholden en vraagt RVO geen rente over het bedrag dat een ondernemer moet terugbetalen. Dat is ook zo bij een betalingsregeling.