16 dec 2019 Pilot branchediploma in 2020 van start

Het afgelopen jaar hebben de ANKO en vakbonden samen bekeken of er een branchediploma moet komen. Hiermee kan een kapper laten zien dat hij of zij het door de branche vastgestelde vakvolwassen niveau bereikt heeft. Vorige week heeft het Brancheplatform Kappers (BPK) – waarbinnen de ANKO en vakbonden samenwerken – besloten om in 2020 te starten met een pilot.

Pilot branchediploma in 2020 van start

Op basis van onderzoek onder werknemers en werkgevers had de Onderwijscommissie van het BPK - bestaande uit 50% werkgevers, 50% werknemers - een advies opgesteld. Op basis daarvan is nu besloten om in 2020 te starten met een pilot om te bekijken hoe het branchediploma bij kan dragen aan het behoud en voortdurende ontwikkeling van vakmanschap. Belangrijk in de pilot is dat de praktijk in de kapsalon het uitgangspunt is en dat de toetsing van het niveau door de branche zelf gebeurt.

Reageren

Reacties (6)

Frans van Vliet

Beter laat dan nooit.............

17 dec 2019

Jolanda

Heel goed eindelijk ........erkenning voor het vak weer terug Dit zou een mooie stap zijn

17 dec 2019

T. Kok

Betekent dit dat als je alle diploma's al jaren hebt, dat er alsnog een diploma / examen gedaan moet worden? Of kan men deze als bewijs overhandigen en degene die het niet hebben, die alsnog een examen laten doen??

16 dec 2019

Anita Feenstra

Kijk dit zijn mooie berichten en ik ben erg blij dat dit erdoor is. Als ex-lid van de BAC onderwijs & arbeidsmarkt een klein radartje in dit geheel mogen zijn. Laten we hopen dat dit de eerste zet is naar weer gedegen vak onderwijs en de daarbij behorende goede en gemotiveerde toekomstige collega's. Ben erg benieuwd naar de resultaten van de pilot en het vervolg.

16 dec 2019

R. Vos

Een zéér goede ontwikkeling een branchediploma. Maar hoe zit dat als je, zoals ik, al in het bezit bent van een dames en/of heren ondernemersdiploma? En, nog veel belangrijker, gaat de consument duidelijk zien wie er wel of geen branchediploma in het bezit hebben? Mvg, R. Vos SCISSORS

16 dec 2019

cocky Berrevoets

Heel goed initiatief, destijds hebben we een keer een uitleg gekregen over een zweedsmodel, dat sprak me best wel aan, ben blij dat we nu een pilot gaan doen. Het onderwijs is momenteel nou niet om over naar huis te schrijven en dat komt volgens mij wel door de vele regeltjes, zo leer je eigenlijk een kunstje en daar kom je in de praktijk niet ver mee.

16 dec 2019

Reageren op: Pilot branchediploma in 2020 van start

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd