17 sep 2019 Prinsjesdag: ANKO vraagt aandacht voor het kappersvak

Het is inmiddels traditie; Tweede Kamerleden en leden van het kabinet die hun haar op de ochtend van Prinsjesdag laten stylen door kappersleerlingen. Samen met de vakbonden grijpt de ANKO deze gelegenheid bovendien steeds aan om het belang van praktijkleren onder de aandacht te brengen van de politici. Want... knippen leer je niet uit een boekje! 

Prinsjesdag: ANKO vraagt aandacht voor het kappersvak

Twintig Kamerleden, staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en minister Van Engelshoven van Onderwijs hadden vandaag een Good Hairday dankzij de jonge kapperstalenten. De politici ontvingen een gepersonaliseerd 'lesboek' met daarin uitgebreid aandacht voor het belang van o.a. de BBL, de Subsidieregeling Praktijkleren en goede examens. De volledige inhoud van het boek lees je hier.

Bekijk de fotoreportage >>> 

De ANKO bestudeert de komende dagen de Miljoenennota om te bekijken welke gevolgen de plannen hebben voor de kappersbranche. ANKO-leden lezen er meer over in de nieuwsbrief van aanstaande maandag!

Op de foto v.l.n.r.: Gert-Jan Deben (ANKO), voorzitter Monique Kempff (ANKO), staatssecretaris Mona Keijzer en Wijnand van Unen (ANKO)