8 jan 2025 Regels maaltijdvergoeding 2025
Volgens de cao ben je verplicht om aan jouw werknemers een eenvoudige maaltijd te verstrekken als een werknemer langer dan 8 uur werkt op een dag. De fiscus beschouwt dit in enkele gevallen als loon in natura, waarover je premies en loonbelastingen verschuldigd bent. Hoe zit dat?
De consumpties die je tijdens werktijd verstrekt, vallen niet onder het begrip loon in natura. Je hoeft daar dus geen loonheffing of premies werknemersverzekeringen over in te houden. Het gaat hier dan over koffie, thee, gebak, fruit en andere 'tussendoortjes' van weinig waarde.
Bedrag maaltijdvergoeding 2025
Voor maaltijden geldt dat alle maaltijden 'waarbij het zakelijke karakter van meer dan bijkomstig belang is' dat deze onbelast mogen worden vergoed of verstrekt. Dit betekent dat je in situaties waarin jouw medewerker niet op een gewoon tijdstip kan eten (tussen 17.00 en 20.00 uur) omdat er bijvoorbeeld door een koopavond, je een onbelaste eenvoudige maaltijd mag verstrekken. Je mag er ook een vergoeding voor geven. De onbelaste vergoeding voor maaltijden is in 2025 vastgesteld op 3,95 euro per maaltijd.