20 okt 2020 Snelle coronatests beschikbaar voor ANKO-leden!

Uit ons ledenonderzoek kwam duidelijk naar voren dat veel van onze leden last hebben van de (te lange) wachttijden bij coronatesten. Concreet gaat het dan om zowel het wachten om een test te kunnen laten uitvoeren bij de GGD (regelmatig buiten de eigen regio, dus langere reistijd), als vervolgens het wachten op de uitslag van deze test. Hierdoor zijn medewerkers - langer dan nodig - niet inzetbaar. Dit heeft grote financiële en organisatorische gevolgen voor ondernemers.

We zijn als ANKO dan ook op zoek gegaan naar een betrouwbare private organisatie die de mogelijkheid tot sneller testen op een grote schaal kan aanbieden en ook een landelijke dekking heeft. Bovendien moest het een partner zijn die tegen een betaalbaar tarief snelle testen wil en kan aanbieden. Die partner hebben we nu gevonden in Coronalab!

Wat is Coronalab?

Coronalab is een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor coronatesten en ze hanteren een snelle testprocedure. Dit betekent: bij testen afgenomen in de ochtend, volgt de uitslag op dezelfde dag. Bij testen afgenomen in de middag, volgt de uitslag de volgende dag. Hierdoor zijn medewerkers dus weer sneller inzetbaar als zij negatief getest worden. Medewerkers kunnen terecht bij verschillende locaties door het hele land. Deze locaties worden voortdurend uitgebreid.

Privacy

De uitslagen worden alleen gedeeld met de medewerker. Als een medewerker positief wordt getest worden de resultaten wel gedeeld met de lokale GGD voor bron-en contact onderzoek en advies, en met het RIVM voor de (anonieme) weekstaten. Alle uitslagen worden gecontroleerd door een bij het  Coronalab werkzame arts-microbioloog.

Hoe werkt het?

ANKO koopt de snelle coronatesten groot in, waardoor we ze tegen een gereduceerd tarief en zonder verdienmodel of commercieel belang kunnen doorverkopen aan onze leden. De kosten per boekingscode van een test bedragen €110,- ex BTW. Met deze code is het mogelijk om een afspraak in te plannen op één van de testlocaties. De boekingscodes worden door de werkgever ingekocht bij de ANKO en de medewerker hoeft dus niet op de testlocatie te betalen. Let op: als je een boekingscode bestelt, moet je deze direct betalen, ook als je deze pas later gebruikt. De boekingcodes zijn non-refundable en kunnen dus niet worden 'teruggegeven'. 

 Hoe vraag ik een snelle coronatest aan?

Wil je zo’n test via de ANKO aanvragen? Neem dan contact op met onze ledenservice op 035 – 525 95 00 of stuur een mail naar info@anko.nl. Je krijgt dan van ons een boekingscode die je kunt invullen op een speciale website, waarna je de afspraak plant. Je ontvangt van ons een factuur zodra je de boekingscode hebt ontvangen. Een boekingscode is 10 maanden te gebruiken. De boekingscodes zijn non-refundable, dit betekent dat je het aankoopbedrag niet krijgt teruggestort als je de boekingscode(s) niet gebruikt of de test toch niet nodig hebt.


Kan ik ook nog bij de GGD terecht?

Jij of je medewerker kunnen uiteraard ook nog steeds kosteloos bij de GGD een coronatest doen. Het is verschillend per regio wat de wachttijden voor de test en de uitslag zijn, dus het is verstandig dit altijd eerst te bekijken. Met de snelle testen via Coronalab heb je een alternatief om sneller te kunnen testen als je dat wilt.