16 nov 2022 Stijgende energiekosten: welke regelingen zijn er?

De energieprijzen rijzen de pan uit, ook voor kapsalons. Vanuit de overheid zijn er twee compensatieregelingen aangekondigd: de Kleinverbruikersregeling en de TEK-regeling. Sommige gemeenten stellen een noodfonds in. We informeren je graag over wat er nu bekend is.

Stijgende energiekosten: welke regelingen zijn er?

Kleinverbruikersregeling vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en kleinverbruikers. Dit zijn: ZZP’ers, winkels, verenigingen, kleine maatschappelijke organisaties en een deel van het kleine mkb. Deze regeling geldt dus ook voor heel veel kappers. Naast het prijsplanfond per 1 januari 2023, is geregeld dat  kleingebruikers een vaste korting van €190 op hun energierekening ontvangen in november en december 2022. Wil je weten hoe de compensatieregelingen onder aan de streep uitpakken voor jouw onderneming? Neem contact op met je energieleverancier!

Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK)

In 2023 komt de TEK-regeling voor grootverbruikers in energie. Deze regeling wordt op dit moment nog uitgewerkt. Deze regeling lijkt niet van toepassing te zijn op kappers, maar uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Noodfondsen

Er zijn al een aantal gemeentes die een noodfonds hebben ingesteld, waar je als kapper wellicht ook gebruik van kunt maken. Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je dit navragen bij je eigen gemeente.

Lobby

De ANKO is aangesloten bij de initiatieven vanuit MKB/VNO-NCW, om samen te lobbyen voor een betere compensatieregeling voor ondernemers. We zullen jullie hier regelmatig over informeren.