14 dec 2020 Strenge lockdown met ingrijpende gevolgen: kappers moeten weer dicht

"Nederland gaat op slot", zei premier Rutte vanavond tijdens zijn toespraak. Hij kondigde aan dat we te maken krijgen met een ingrijpende lockdown en een groot pakket aan maatregelen en dringende adviezen. De nieuwe regels gaan morgen in en gelden tot en met 19 januari 2021.

Kappers mogen hun beroep niet uitoefenen
Alle kapsalons (ondernemers met personeel, ZZP’ers en ambulante kappers) in Nederland moeten tot en met 19 januari 2021 sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dus dat kappers hun beroep niet meer mogen uitoefenen. Anders dan tijdens de eerste lockdown afgelopen voorjaar, zijn dit keer ook alle niet-essentiële winkels gesloten. En dat betekent dat kappers tijdens deze lockdown ook geen producten vanuit hun winkel mogen verkopen. Online productverkoop is nog wel toegestaan.
 
Steunmaatregelen nodig
De ANKO begrijpt dat er drastische maatregelen moeten worden genomen om het coronavirus een halt toe te roepen, maar we maken ons grote zorgen over de impact van deze lockdown op de kappersbranche. Zeker omdat deze tweede sluiting van de branche valt in een periode waarin kappers traditioneel een groot deel van hun omzet moeten maken om uit de kosten te komen en  marge te realiseren. Dat dit nu niet kan, is een zeer zware dobber voor de branche! We gaan dan ook alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat kappers ruimhartig gebruik kunnen maken van bestaande - en wellicht nieuwe - steunmaatregelen. Alleen zo houden we de branche en de kappersbedrijven overeind en de medewerkers aan het werk.
 
ANKO langer bereikbaar
We begrijpen dat deze nieuwe lockdown veel vragen, emoties en ongerustheid oproept. Om jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we de bereikbaarheid van onze ledenservice verruimd en zijn we deze week ook weer s’avonds bereikbaar. De exacte openingstijden vind je hier