27 mei 2021 Subsidie Praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni

Vanaf 2 juni kun je weer Subsidie Praktijkleren aanvragen via het loket van de RVO. Alle ins en outs over het aanvragen van deze subsidie vind je hier. De Subsidie Praktijkleren is een financiële tegemoetkoming aan bedrijven in de kosten die zij maken voor het opleiden van leerlingen (BBL) op de werkvloer. Het doel van de regeling is het stimuleren van werkgevers om praktijkleerplaatsen te bieden.

Subsidie Praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni

Goed om te weten:

  • De regeling is alleen voor Erkende leerbedrijven die BBL-leerlingen begeleiden
  • Het loket is open van 2 juni 09:00 uur t/m 16 september 2021 17:00 uur.
  • Bij het aanvragen heb je E-herkenning nodig. Let op: hier is het een en ander in gewijzigd!
  • Uitkering van de subsidie vindt na goedkeuring plaats in december 2021
  • Meer informatie over de administratie die je dient bij te houden vind je hier.

Hoger subsidiebedrag en 10,6 miljoen extra

ANKO is een groot voorstander van het praktijkleren via de BBL-route en gaat door met de lobby voor het behoud, uitbreiding en het eenvoudiger aanvragen van de subsidie praktijkleren voor ondernemers. Dit doen we samen met andere winkelambachtelijke branches en VNO-NCW en MKB-Nederland. Voor het schooljaar 2020-2021 hebben wij met onze lobby het volgende al bereikt:

  • Het ministerie van OCW heeft toegezegd dat voor studiejaar 2020-2021 bedrijven een bijdrage van € 2700 euro krijgen bij een volledig jaar van begeleiding. Vorig jaar lag het maximale toekenning rond de € 2200. De toekenning gebeurt volgens de normale aanvraagprocedure.
  • Demissionair minister Slob heeft besloten om 10,6 miljoen extra vrij te maken voor de Subsidieregeling Praktijkleren voor de studiejaren 2020-2021 en 2021-2022. Dit geld is bedoeld om werkgevers in sectoren die zwaar zijn getroffen door de coronamaatregelen. Dit is een extra toeslag op de normale maximale toelage van € 2700. Aan de hand van het aantal aanvragen wordt het bedrag als toeslag verdeeld. In het reguliere aanvraagformulier is dit terug te vinden.

Hopelijk is dit een opmaat naar een structurele verhoging van de Subsidie Praktijkleren.