11 jan 2021 Subsidie Praktijkleren niet verminderd door lockdown

Ondanks dat je tijdens de lockdown jouw BBL’ers niet de leer-werkplek kunt bieden die ze nodig hebben, blijft - o.a. dankzij lobby van de ANKO - de Subsidie Praktijkleren bestaan. De weken waarin je BBL-studenten niet begeleid konden worden, worden dus niet in mindering gebracht op de door jou te ontvangen subsidie.

Subsidie Praktijkleren niet verminderd door lockdown

De extra subsidie praktijkleren, waarvoor de ANKO in 2020 heeft gelobbyd, komt beschikbaar vanaf juni 2021 tijdens de reguliere aanvraagperiode.  Daarmee wil de overheid werkgevers stimuleren om BBL-plekken (leerbanen) aan te blijven bieden. Niet alle sectoren in Nederland komen hiervoor in aanmerking, maar door een lobby van ANKO via VNO/NCW en MKB-Nederland zitten de kappers erbij! Het extra bedrag van 10,6 miljoen voor de geselecteerde sectoren staat los van de normale pot voor de subsidie praktijkleren voor alle sectoren

De ANKO is groot voorstander van het praktijkleren via de BBL-route en gaat door met de lobby voor het behoud, uitbreiding en het eenvoudiger aanvragen van de Subsidie Praktijkleren voor ondernemers. Dit doen we samen met VNO/NCW en MKB-Nederland en via de samenwerking in de Maatwerkaanpak Winkelambacht.