9 jul 2019 Tekort aan stageplaatsen MBO niveau 2

Onlangs vernam de ANKO van de MBO Raad/ROC’s dat de instroom op niveau 2 (BOL) bij de kappersopleidingen aan het groeien is. Dat is goed nieuws voor onze branche! Toch zit er ook een negatieve kant aan deze verhoogde instroom. 

Tekort aan stageplaatsen MBO niveau 2

Voor de ROC’s en hun leerlingen is het niet gemakkelijk om stageplaatsen in een erkend leerbedrijf te vinden. Een stageplaats, waarbij de noodzakelijke praktijkervaring wordt opgedaan, is een belangrijk onderdeel van de beroepsopleiding. De ANKO hoopt dat meer salons willen bijdragen aan het opleiden van een nieuwe generatie vakmensen en stageplaatsen beschikbaar zullen stellen. Het zou voor onze branche een slechte ontwikkeling zijn als door gebrek aan stageplaatsen deze opleidingen bij ROC’s zouden verdwijnen. 

Gerelateerde producten

Bekijken Professioneel Opleiden (Praktijkopleider) Bekijken
Reageren

Reacties (4)

Roland Smit

Wij zoeken in Huizen al maanden naar een bbl-leerling. Niet te vinden helaas. Een bol-leerling hebben we wel gevonden maar ook hier nagenoeg geen aanmeldingen terwijl in voorgaande jaren de leerlingen ongevraagd zelf kwamen solliciteren. Advertenties in de krant, op sbb, internet, Facebook en Instagram hebben ook niet geholpen.

22 aug 2019

Astrid Teekens

Ik sluit me aan bij bovenstaande reactie's en wil hier nog aan toevoegen: Al jaren is het aantal salons gelijk en neemt het aantal zzpers toe in ons vak. De salons worden over het algemeen kleiner en hebben minder plek en tijd om mensen goed op te leiden. Dit probleem werd al jaren geleden opgemerkt en begint nu echt zichtbaar te worden. Er zijn straks eenvoudig niet meer voldoende bedrijven die mensen kunnen opleiden......misschien dan een kans om een school te beginnen die opleid tot zzper?

6 aug 2019

A.Booth-Keizer

Tegenwoordig ben je de stagiair aan het op leiden , en met diploma op zak gaan zij als zzp aan de slag . Dat kan dus ! Gemeente doet er werkelijk niets aan !

15 jul 2019

Lonneke von sohsten

Wij als stage bedrijf ervaren dit toch anders. We ervaren namelijk vooral gebrek aan leuke en gemotiveerde stagiaires en merken dat steeds meer kappersopleidingen volstromen met meiden die “dan maar de kappersopleiding gaan doen”. Jammer!

11 jul 2019

Reageren op: Tekort aan stageplaatsen MBO niveau 2

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd