22 jan 2021 Teleurstelling omgezet in strijdlust en actie: de strijd is nog niet gestreden!

Op 21 januari maakten minister Koolmees, minister Hoekstra en minister Van ’t Wout de plannen voor het nieuwe steunpakket bekend. De ANKO is zeer teleurgesteld over de inhoud van het pakket, met name omdat er geen acute hulp in zit voor onze branche.

Er wordt 7,6 miljard euro extra uit de kast getrokken, maar er is geen geld beschikbaar gemaakt voor directe verlichting voor de zwaar getroffen kappersbranche.

Het belangrijkste pijnpunt: er wordt niet acuut iets geregeld voor de  ondernemers in de kappersbranche die het water aan en zelfs boven de lippen staat. Er is directe hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een voorschot.

Na de teleurstelling kwam de vechtlust: deze strijd is nog niet gestreden! Vandaag hebben we een spoedoverleg gehad met het Ministerie van Economische Zaken en een overleg met MKB Nederland. Verschillende andere acties zijn in voorbereiding en we houden jullie de komende dagen op de hoogte.

Wil je meehelpen? Deel onze video #KappersGaanKapot! We willen dat heel Nederland weet dat kappers NU hulp nodig hebben.

Lees ook: Kappersbranche strijdt met man en macht! Hierin vind je een greep uit alle fantastische initiatieven die in onze branche zijn opgezet om aandacht te vragen voor de ernstige problemen.