2 nov 2021 Vanaf 6 november weer mondkapjesplicht kappers

Vanavond kondigde demissionair premier Rutte tijdens de persconferentie aan dat de mondkapjesplicht in alle publieke ruimtes en voor de contactberoepen opnieuw wordt ingevoerd. Dit geldt ook voor kappers én hun klanten. De nieuwe regels gaan in op zaterdag 6 november en zijn aanvullend op de al geldende regels.

Vanaf 6 november weer mondkapjesplicht kappers

"We moeten helaas meer vragen van mensen, nu de besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers oplopen." zo zei Rutte vanavond. "Alles staat of valt bij ons eigen gedrag." Rutte benadrukte het belang van het volgen van de hygiënemaatregelen en adviseerde zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren: "Was je handen, schud geen handen en zorg voor voldoende frisse lucht."

Het kan zijn dat er in de uitwerking van de maatregelen door de overheid nog andere zaken veranderen. Als de cijfers blijven stijgen kan dit ook leiden tot nieuwe regels. Op 12 november wordt er gekeken of aanvullende maatregelen nodig zijn.

Veelgestelde vragen 

Er komen veel vragen bij ons binnen over de hernieuwde mondkapjesplicht. We hebben de belangrijkste vragen hierover voor je op een rij gezet > 

Daarnaast krijgen we ook nog steeds veel vragen over vaccinatie, quarantaine en andere corona-gerelateerde zaken. Hier vind je een overzicht van de meestgestelde vragen > 

Geactualiseerde protocollen

De hygiëneprotocollen voor de kappersbranche zijn aangepast op basis van de laatste ontwikkelingen.

Informeer je klanten! 

De mondkapjesplicht geldt zowel voor de kapper als voor de klant. Door deze poster voor je raam te hangen, kun je klanten al vóór binnenkomst wijzen op deze verplichting.

Download de poster >