13 jul 2022 Veelgestelde vragen over corona

Nu de besmettingen toch weer wat oplopen, komen er bij de ANKO Ledenservcie weer meer vragen binnen over werknemers met corona. We hebben de 3 meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

Veelgestelde vragen over corona

Mijn werknemer heeft corona, wat moeten wij doen?
Als uit een coronatest blijkt dat jouw werknemer positief getest is, dan gaat hij of zij in isolatie en komt niet naar de salon. Het salaris moet doorbetaald worden. Is jouw werknemer ziek, dan meld je dit bij de Arbodienst. De Arboarts bepaalt of de werknemer ook daadwerkelijk ziek is. Als de werknemer door de Arboarts ziek wordt gevonden, keert de verzuimverzekering uit. Op grond van artikel 8.3 van de cao mag je een of twee vakantiedagen inhouden.

Hoe lang duurt de isolatie van mijn werknemer?
Je werknemer gaat minimaal 5 dagen en maximaal 10 dagen in isolatie. Je telt vanaf het moment dat er klachten waren (dat is dag 0). Jouw werknemer kan na 5 dagen uit isolatie als hij/zij 24 uur geen klachten meer heeft.

Mijn werknemer is in contact geweest met iemand die corona heeft of heeft een huisgenoot die corona heeft. Wat moet ik doen?
De werknemer hoeft niet in quarantaine en kan gewoon komen werken. De werknemer houdt wel in de gaten of hij/zij klachten krijgt. Is dit het geval dan zal de werknemer zich testen.