10 nov 2023 VraagHetDeKapper… op televisie!

Eind oktober gaven we je een update over onze #VraagHetDeKapper-campagne en het is hoog tijd voor een vervolg daarop! Want het verkiezingsteam van de ANKO maakt overuren om de kappersbranche onder de aandacht te brengen en er gebeurt veel. Hieronder een greep uit de resultaten. En ja, we komen op tv!

VraagHetDeKapper… op televisie!
  • Afgelopen woensdag ging een flinke delegatie van de ANKO in gesprek met politici van diverse partijen over de uitdagingen waar kappers voor staan. Saloneigenaren Meral Halaceli, Kim Lieffering, Herbert de Vries, Rick Nieuwenhuijzen en ook ANKO-voorzitter Maurice Crusio gaven kandidaten van de VVD, GroenLinks/PvdA, CDA, BBB en JA21 een reality check vanuit de dagelijkse praktijk van hun salon; ziekteverzuim, regeldruk, de nasleep van corona, het kwam allemaal voorbij! Ook ANKO-directeur Therèse van ’t Westende en manager belangenbehartiging Gert-Jan Deben droegen bij aan de boodschap dat ondernemers meer ruimte verdienen.
    Klik hier voor een beeldverslag >

  • Deze week ging de nummer 2 van de SGP, Diederik van Dijk, in op onze uitnodiging en bracht een bezoekje aan kapper Ap Israël. Met zowel Ap als Gert-Jan Deben van de ANKO sprak Diederik over hoe het is om een ambachtelijk en dus arbeidsintensief bedrijf te runnen. Ook kreeg hij een exemplaar van de Knaken van de Kapper. Van Dijk gaf na afloop aan: “Ik realiseer me na dit gesprek het grote belang van het lage btw-tarief voor de kappersbranche.”
v.l.n.r. Gert-Jan, Diederik en Ap

  • De komende twee weken staan er nog meer van dit soort werkbezoeken gepland met kandidaten van de VVD, CDA en GroenLinks/PvdA.

  • Volgende week verschijnt er in De Telegraaf een artikel met Frans Timmermans en wederom Ap Israel. Ap had – met wat input vanuit de ANKO – een goed gesprek met Frans en ook via de woordvoerder van de GroenLinks/PvdA-fractie leverde we input voor het artikel.

    Update 13/11:

  • Volgende week vrijdag 17 november is het weer de Dag van de Ondernemer. Ons verkiezingspanel beantwoordde deze week enkele vragen over het thema van dit jaar; maatschappelijke impact. Hun input nemen we volgende week mee bij het benaderen van de pers, want wij geven de Dag van de Ondernemer uiteraard een ‘verkiezingstintje’!

  • En last but not least; in onze vorige update noemden we al dat we contact hadden met een grote Nederlandse televisiezender over deelname aan een verkiezingsdebat. Die zender is SBS6 en het gaat om Het Debat van Nederland dat op donderdag 16 november om 20:30 uur live uitgezonden wordt. De ANKO regelde dat er ook aandacht is voor de uitdagingen van kappers in dit debat. Kijken dus!