27 okt 2023 #VraagHetDeKapper: dit gebeurt er allemaal!

Begin deze maand startte de ANKO met #VraagHetDeKapper, een campagne om in aanloop naar de verkiezingen de aandacht van politiek en pers te vestigen op de problemen van ondernemers in de kappersbranche. Daarbij worden we geholpen door een fantastisch panel van ANKO-leden en leden die bereid zijn de pers te woord te staan. Hier lees je wat er allemaal gebeurt rondom #VHDK!

  • Op 2 oktober lanceerden we #VraagHetDeKapper. Diverse media pikten het op en besteedden er aandacht aan.
  • Het ANKO verkiezingspanel voorziet ons van input die we gebruiken om pers en politiek te benaderen. Zo leidde ons persbericht over ‘meer werken loont niet’, tot dit artikel in De Telegraaf. Wil jij ook deel uitmaken van het panel? Reageer dan op de uitnodiging van donderdag in je inbox!
  • Het Verkiezingspanel heeft inmiddels input geleverd voor vragen die namens de ondernemende kappers van Nederland gesteld moeten worden in de verkiezingsdebatten en in praatprogramma’s. Hiermee gaan we de redacties van diverse programma’s bestoken.
  • Het artikel in De Telegraaf leidde tot contact met een grote Nederlandse televisiezender over deelname aan een verkiezingsdebat in november. We vertellen er meer over als alles rond is!
  • Inmiddels hebben we tientallen (aspirant-)Kamerleden benaderd voor een werkbezoek en daarop komen positieve reacties binnen. We zijn druk bezig deze bezoeken te organiseren.
  • Gisteren was de laatste dag dat de Tweede Kamer vergaderde. Vanaf vandaag begint het verkiezingsreces. In dat kader hebben we via Twitter/X alle (aspirant-)Kamerleden nog eens opgeroepen om met kappers in gesprek te gaan.