16 nov 2023 VraagHetDeKapper: Politici op werkbezoek bij kappers

Gisteren ontving ANKO-lid Gerdine Ducaat de nummer 6 van de PvdA/GroenLinks-kieslijst Mariëtte Patijn in haar kapsalon Hairfashion in Maarssen. 150 kilometer verderop werd kandidaat-Kamerlid Arend Kisteman (VVD) ontvangen door ANKO-lid Harma Renting, eigenaar van kapsalon Twins Hair & Beauty in Dalen. Zowel Harma als Gerdine praatten de politici bij over de uitdagingen in onze branche anno 2023.

VraagHetDeKapper: Politici op werkbezoek bij kappers

Mariette Patijn nam ruim de tijd voor haar bezoek aan Gerdine. Ook Katinka Boekhorst, manager werkgeverszaken bij de ANKO, was bij het bezoek aanwezig. In het prettige gesprek was o.a. aandacht voor het belang praktisch geschoolde vakmensen en de BBL. Ook is gesproken over het belang van het lage btw-tarief voor de kappersbranche en de torenhoge regeldruk.


v.l.n.r.: Katinka Boekhorst, Mariette Patijn en Gerdine Ducaat

Naast Harma was ook ANKO-voorzitter Maurcie Crusio aanwezig bij het gesprek met Arend Kisteman (nummer 23 op de VVD-kieslijst). Kisteman is zelf ondernemer – hij heeft een bakkerij in Zwolle – en had dus veel begrip voor en herkenning bij de zorgen die in de kappersbranche leven. De input die hij kreeg hoopt hij na 22 november in te kunnen brengen in politiek Den Haag.


v.l.n.r.: Maurice Crusio, Arend Kisteman en Harma Renting