31 mei 2019 Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen: wat verandert er?

Op 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (Wab) aangenomen. Dit betekent dat er - na de extreme aanpassingen in de Wwz in 2015 - per 1 januari 2020 weer het nodige gewijzigd wordt. De ANKO heeft samen met VNO-NCW en MKB Nederland lobby gevoerd om wijzigingen in de WWZ te krijgen. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij.

Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen: wat verandert er?

De belangrijkste wijzigingen voor de kapper-ondernemer zijn:

  • Er kunnen binnen 36 maanden 3 arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aangeboden worden (nu is dat binnen een periode van 24 maanden).
  • Voor elke werknemer die uit dienst gaat geldt een transitievergoeding (ontslagvergoeding) van 1/3 maandsalaris voor elk gewerkt dienstjaar. De transitievergoeding voor werknemers die lang in dienst zijn wordt lager. Er komt een ruimere mogelijkheid om scholingskosten te verrekenen met de transitievergoeding.
  • Het wordt makkelijker een werknemer te ontslaan bij de rechter, omdat ontslaggronden gecombineerd mogen worden. Dit kan wel betekenen dat de transitievergoeding wat hoger wordt.
  • Er komt een wijzigingen in de berekening van de WW-premie. Werkgevers gaan een lage WW-premie betalen voor werknemers met een vast contact en een hoge WW-premie voor werknemers met een flexibel contract.
Reageren

Reacties (2)

Franciska Jongenotter-Snel

Wanneer geldt dat: 36 maanden 3 contracten?

6 jun 2019

Mari de Wit

Hallo Katinka, hoe zit het met de mogelijkheid deze transitievergoeding terug te vorderen in 2020? En is dit ook al mogelijk indien werkgevers willen stoppen het bereiken van de persioengerechte leeftijd? Vriendelijke groet, Mari de Wit.

4 jun 2019

Reageren op: Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen: wat verandert er?

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd