Columns

8 aug 2018
Column Marian Kaak: voor jezelf kiezen

Voor mijn werk reis ik regelmatig. Dan ga ik met leuke merken mee naar internationale events, waar kappers vanuit de hele wereld samenkomen om het vak te vieren. Er zijn wedstrijden, productlanceringen en geweldige internationale shows. Vaak neem ik een kijkje backstage, want ik houd van de bedrijvigheid daar, de georganiseerde chaos en de spanning of alles op tijd af is. Tegelijkertijd ben ik aan het werk, ga ik naar persbijeenkomsten en heb ik interviews met onder andere de internationale topkappers.

Door Marian Kaak

8 aug 2018
Column Dennis & Danielle Kil: Chill out? Hoe dan?

Social media... we zitten veel van onze tijd gekluisterd aan onze mobiel en social media houden ons in hun grip. Begrijp me niet verkeerd, wij doen er net zo hard aan mee. Zeg nu eerlijk; wie kan er nog in een restaurant zitten zonder een post te maken van het mooi opgemaakte bord dat net op tafel is gezet. En bij vertrek in de lift even snel een shameless elevator selfie maken, gevolgd door het volgende dilemma: zal ik deze foto op mijn timeline plaatsen of delen in mijn stories? Meteen check ik even wat mijn friends allemaal gepost hebben en we zijn al snel tien minuten verder.

Door Dennis & Danielle Kil

8 aug 2018
Het staartje van Wolfgang: relaxte klanten met gestrest haar

Jouw klanten gaan tijdens de vakantie als toeristen soms naar een andere kapper en als ze terugkomen hebben zij precies het kapsel dat jij al lang hebt geadviseerd. Vervelend voor je maar misschien hadden zij alleen nog maar de bevestiging nodig van een andere kapper.

Door Wolfgang Peppmeier

29 jun 2018
Iets er tussenin

Ik heb ooit op school zowel het damesvak- als het herenvakdiploma behaald. Beide stonden mijlenver uit elkaar.Terwijl in de salon waar ik toen werkte dit eigenlijk vrij organisch door elkaar liep. Het mannenvak sprak me aan door de precisie, de vaktechniek. In het damesvak kon ik meer creativiteit kwijt.

 

Door Marian Kaak

29 jun 2018
Het staartje van Wolfgang: het verschil

Mannen doen het goed in de markt van uiterlijke verzorging. Sinds jaren laten mannen aardige groeicijfers zien als het gaat om het gebruik van cosmetica. Ook in de kappersbranche laten de mannen van zich horen. 

Door Wolfgang Peppmeier

19 jun 2018
Mission accomplished?

In herhaling vallen is soms bittere noodzaak. In het behartigen van uw belangen blij de ANKO voortdurend actief in politiek Den Haag. “De regeldruk moet omlaag!” is een leus die wij blijven scanderen. Soms luid en uit volle borst, soms wat subtieler als dat meer effect heeft.

Dat we daarin successen boeken bleek onder andere bij het aantreden van het nieuwe kabinet eind vorig jaar. Ons ‘frapper toujours’ leidde – samen met de inspanningen van andere brancheverenigingen en MKB-Nederland – tot diverse voornemens van Rutte III die positief oogden voor ondernemers in het mkb.

Door Voorzitter Jan Franssen

19 jun 2018
Future vision: science fiction? Science fact!

Business doen op een manier zoals je het altijd al deed was meestal goed genoeg. Maar pas op! We naderen nu een tijdperk waarin ‘goed genoeg’ niet meer bestaat. Steeds meer dingen om ons heen zijn connected waardoor gebruiksvoorwerpen het niveau van perfect bijna bereiken en waardoor steeds minder fouten worden gemaakt. Consumenten zijn slimmer, sneller en veeleisender dan ooit.

Door Dennis & Danielle Kil

19 jun 2018
Wedstrijdwerk

Vakmanschap blij bestaan en wordt zelfs belangrijker in de snel veranderende digitale wereld. Bedrijven onderkennen dit steeds meer en hebben vaak moeite om goede vakmensen te vinden en te behouden. In de kappersbranche is dit al langere tijd gaande.

Door Marian Kaak

19 jun 2018
Het staartje van Wolfgang: nieuwe klanten

In de strijd om nieuwe klanten te werven, kiezen naar mijn mening te veel kapperondernemers voor (te) lage en economisch onverantwoorde tarieven. Je kunt ook op andere manieren nieuwe klanten aanspreken, bijvoorbeeld door meer kwaliteit, meer service en een hogere beleving te bieden.

Door Wolfgang Peppmeier

14 feb 2018
Fair play

Als u deze column leest, staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. De opkomst bij die verkiezing is meestal laag. Ze schijnen er in de ogen van velen niet echt toe te doen. Ten onrechte!

Door Jan Franssen

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.