Column Monique Kempff: kappers zijn AWESOME!

Door:  Monique Kempff, voorzitter ANKO

21 maart 2019

Big hair, sexy hair, long hair, awesome hair… Wat keek ik mijn ogen uit tijdens de Haarmodelijn in Amersfoort. Ik was voor het eerst bij een dergelijk groot event aanwezig en dat betekent voor mij als nieuwe voorzitter: handen schudden, kennismaken, fotootje hier, selfie daar. Maar het betekent vooral: heel veel nieuwe dingen leren, want kappers blijven mij verrassen.

Het bruisende theater was gevuld met prachtig gekapte bezoekers, vooral dames. Als nieuwe voorzitter, kwam ik toch al een aantal bekenden tegen. Mooi om te zien dat een aantal ANKO-leden zo nauw betrokken is bij dit mooie event en zich zo inspant om er iets moois van te maken.

Mijn korte piekhaar was ‘messy enough’ voor de de ANKO stand, waar al die geweldige kappers hartelijk werden ontvangen. En het liep storm, vooral bij de complimentendouche en het fotomoment. En terecht natuurlijk, want kappers zijn geweldig en dat kan niet vaak genoeg gezegd worden! Met het zelfvertrouwen dat ze mensen geven, met hun vakmanschap, creativiteit en deskundig advies. Met een luisterend oor, glimlach en oprechte aandacht voor wie er ook in hun stoel zit. Kappers die ondernemen hebben nog meer verantwoordelijkheid. Zij zijn vaak ook werkgever of opleider. Ze zijn ´smaakmaker´ in een winkelstraat of zetten zich actief in voor de branche of de lokale middenstand. Daarom zijn kappers niet ´gewoon´ toffe lui, fijne vakmensen of prettig volk. Nee: kappers zijn awesome! En ik word steeds trotser dat ik een bijdrage mag leveren aan deze gevarieerde branche.

Ondertussen werd ik verschillende keren gebeld. Een vreselijk drama had zich afgespeeld in de stad waar ik 12 jaar gewerkt heb. Wat een naar bericht tijdens deze fantastische dag vol energieke, creatieve vakmensen.

Tijdens de autorit naar huis liet ik mijn gedachten gaan over wat ik allemaal gezien had: nieuwe technieken, mooie kapsels en prachtige kleuren voor het voorjaar. Zelf ben ik altijd op zoek naar een ‘marathon- en windbestendig kort kapsel. ‘Kort en pittig’ mag ik het niet meer noemen. Ja, ik leer snel!

Dank voor de mooie dag en de fijne ontmoetingen op dit prachtige event, ondanks het zwarte randje. En tot snel elders in het land!