Pieter Holtrigter & Walter Postma PIETER ONTMOET WALTER …bij het ANKO Haar & Hoofdhuid Event

Door:  Pieter Holtrigter & Walter Postma

4 juli 2019

Eens in de zoveel tijd ontmoeten Pieter Holtrigter en Walter Postma elkaar. De een is jurist, de ander kapper. Ze bespreken zware en lichte kost: wat is (r)echt waar in de wereld van haar?

“Pfff… was lastig uit bed komen” zucht Walter terwijl Pieter bij hem in de auto stapt om samen naar Bussum te gaan. “Nou, als ik jou zo hoor zuchten is het laat geworden” zegt Pieter met een grijns en hij mompelt iets over leeftijd, gezellige avonden en dat vroeg opstaan daar dan wat minder goed bij past.

“Wat heb je op zondagavond gedaan dan?” vraagt Pieter. “De wereldstad Kuinre onveilig gemaakt?” Walter begint te lachen: “Ik zat in een lekkere flow en vergat de tijd.”
“Zondag laat nog een haarwerk aanpassen?” is Pieters reactie. “Nee” zegt Walter “Ik schrijf songteksten. Vrienden van mij bedenken daarna het instrumentale gedeelte en zo componeren we nieuwe songs.”
“Echt? Dat wist ik niet van jou!” reageert Pieter vol verbazing. “Een echte duizendpoot ben je.” “Luister binnenkort maar op Spotify, dan weet je wat het resultaat is geworden!” zegt Walter terwijl hij een dot gas geeft.

Trots

Stilzwijgend rijden ze een tijdje richting theater Spant! in Bussum, totdat Pieter vraagt: “Heb je er vandaag wel een beetje zin in?” Walters gezicht is inmiddels ontplooit en hij reageert weer enthousiast: “Dit wordt weer een prachtige dag! Eerst even vergaderen met de ANKO haarwerkers en dan aansluitend een evenement waar alle kappers in Nederland trots op kunnen zijn! Ik hoorde dat SBS6 Shownieuws ook een item opneemt.”

Pieter knikt instemmend “De Sectie Haarwerken van de ANKO is bijzonder hè.” Walter vervolgt “Een haarstuk of haarwerk kan medisch noodzakelijk zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een ‘extraatje’ aan je coupe geven, een boost waar veel beroemdheden gebruik van maken. De gewone burger heeft dat vaak niet door en denkt dat het puur natuur is.” Nu met een grote glimlach en twinkeling in zijn ogen “Hoeveel klanten ik daar al mee heb kunnen verbazen!”

Juridisch leed

“Ik kijk ook uit naar het weerzien met wat standhouders die ik voor het laatst bij BarberSociety Live heb gesproken, natuurlijk de ‘usual suspects’ en ook twee ANKO leden die ik in de afgelopen periode intensief heb bijgestaan in verband met een huurgeschil en een schending van het concurrentiebeding” zegt Pieter. “Was het weer raak?!” reageert Walter. “Ja, helaas worden kappers niet gespaard voor juridisch leed, terwijl ze zelf hun dagen vullen met het mooier maken van mensen en dus van de wereld” antwoordt Pieter. “Daar weet jij zelf ook alles van!”

Inmiddels zijn de heren aangekomen op het parkeerterrein van het Spant! en gooit Pieter de deur van de auto achter zich dicht. Walter kijkt over het dak van de auto en zegt lachend “Eerst maar een dubbele espresso voordat ik de vergadering in ga!”

Heb jij een juridisch probleem?
Of wil je sparren met een branche expert?
Neem dan contact op met Pieter >