PIETER ONTMOET WALTER …niet in het echt, maar via FaceTime

Door:  Pieter Holtrigter & Walter Postma

13 juli 2020

Eens in de zoveel tijd ontmoeten Pieter Holtrigter en Walter Postma elkaar. De een is jurist, de ander kapper. Ze bespreken zware en lichte kost: wat is (r)echt waar in de wereld van haar?

Terwijl Pieter op het punt staat om de dag af te sluiten, merkt hij zijn rinkelende telefoon op. “Wie heeft mij zo laat nog nodig?” denkt hij, terwijl hij overweegt om het indringende geluid maar gewoon te negeren. Voorzichtig - alsof de persoon aan de andere kant hem kan zien - kijkt Pieter op zijn scherm: FaceTime Walter Mobiel.

Snel veegt Pieter over het scherm en ziet Walters hoofd in beeld verschijnen. “Hee man, het mag wel héél belangrijk zijn dat je me nu nog belt.” zegt hij. Walter kijkt enigszins beduusd, alsof hij er al niet meer op gerekend had dat Pieter nog zal opnemen. “Eh..ja…eh, nou ja, eh… alles goed?” reageert hij nadat hij zich enigszins heeft hersteld. “Hier gaat alles prima.” antwoordt Pieter “Maar daar bel je vast niet voor.” “Nee, ik heb even een privé dingetje en hoop dat je mij kunt helpen.”
Pieter vervolgt: “Niet te privé hè, mag ik hopen?”

Walter lacht wat ongemakkelijk en buigt zich wat voorover, alsof hij zo - door het beeldscherm heen - dichter bij Pieter kan komen. “Nee, ik heb wat onenigheid met DUO over de studiefinanciering van mijn zoon. Mijn bezwaarschrift is al afgewezen.” Pieter laat dit even op zich inwerken en vraagt waarom Walter hem hiervoor belt. Walter reageert “Nou, met jouw juridische achtergrond heb jij vast meer inzicht in mijn kansen bij een eventuele rechtsgang, dan dat ik dat heb.”
“Aha, je wilt dus van mij horen of je ‘een zaak’ hebt die je kunt winnen?” zegt Pieter. Walter kruipt nog dichter naar het scherm, alsof hij bang is afgeluisterd te worden en zegt: “Als dat mogelijk is.”

ANKO rechtsbijstandsverzekering: zakelijk en privé?

“Weet je Walter, ik help je graag, maar met dit rechtsgebied heb ik te weinig ervaring. Hoe de hazen lopen is mij niet bekend. Arbeids- en huurrecht kun je me altijd voor benaderen. Overige kwesties hangen van het geval af.”
“I know” reageert Walter. Pieter vervolgt: “Wat ik mogelijk wel kan doen is de kwestie bij jouw ANKO rechtsbijstandsverzekering aanmelden. Is die alleen zakelijk of ook voor privé kwesties?”

Pieter ziet Walter iets opzoeken in een kast die achter hem staat en hoort hem driftig bladeren in een dikke map. “Hier heb ik het” zegt Walter, “zowel zakelijk als particulier.” Pieter knikt geruststellend en vraagt Walter om zijn verhaal morgen per e-mail toe te sturen.

“Hoe ga je het dan aanpakken?” wil Walter weten. “Ik zal dekking voor het geschil aanvragen. Indien het onder de dekking van de verzekering valt en het een kwestie betreft die wij bij de ANKO niet zelf in behandeling kunnen nemen, dan mag je gebruik maken van een externe jurist of advocaat. Kijk anders ook op ankoverzekeringsdienst.nl.”

“Dit is voor mij goed genoeg voor dit moment, bedankt man!” zegt Walter, nu weer met een vrolijke lach. “Graag gedaan Walter!” zegt Pieter, waarna hij het gesprek afsluit.

Heb jij ook een juridisch probleem?
Neem dan contact op met Pieter >