Wat is de kracht van kappers?

Ben jij kapper of hartstikke blij met je kapper? Deel dan deze video op facebook of instagram!

De ondernemende kappers van Nederland hebben hun krachten gebundeld in de branchevereniging ANKO. Deze video is een ode aan ons prachtige vak. We zijn dankbaar en trots dat we Nederland mogen laten stralen.

DE HOOFDROLSPELERS:

Naam: Monique van Zijtveld
Leeftijd: 55 jaar
Eigenaar van: Haarwerkspecialist In Balans in Bussum

“Het belangrijkste in het leven is zelfvertrouwen en om daar een steentje bij gedragen is natuurlijk geweldig. Voor de meesten mensen is het belangrijk dat hun haar goed zit maar voor mensen met een haarprobleem of haarziekte heeft het nog meer impact op hun leven. Ik vind dit zo’n bijzonder vak, te meer omdat je met mensen werkt bij wie je niet alleen hun uiterlijk veranderd maar ook de binnenkant. “

Naam: Coen Smit
Leeftijd: 29
Eigenaar van: Coen Saloon in Bussum

“Ik ben heel erg trots op mijn vak! Ik vind het een ambacht en echt niet iedereen heeft het creatieve talent om goed in dit vak te zijn. Daarbij komt ook het sociale aspect; het is voor veel mensen ook een gezellig uitje en een moment om even in de watten gelegd te worden. Ik vind het fijn dat ik dat kan verzorgen. En als een klant terug komt met: ‘ik heb zoveel complimenten over mijn haar gekregen!’ vind ik dat zo leuk! “

Naam: Marjorie Barnwell
Leeftijd: 42
Mede eigenaar van: Hairglow in Baarn

“Als kapper en haarwerkspecialist heb ik een prachtig beroep! Het is afwisselend, ik kan mijn creativiteit kwijt en ik haal er heel veel voldoening uit. Als je haar niet zit kan dat echt heel vervelend zijn. Het maakt me supertrots dat ik mag bijdragen aan het geluksgevoel van mijn klanten. En ik ben enorm trots op onze mooie salon, op wat mijn partner Michel en ik hebben opgebouwd.”

Naam: Danny Selens
Leeftijd: 36
Eigenaar van: BSUR Hair in Rotterdam

“Ik kom erg dichtbij mensen, ik zit aan hun hoofd en in hun persoonlijke ruimte. En dat elke 6 tot 8 weken! Dat schept een band van vertrouwen en intimiteit. Ik ben erbij als iemand trouwt, jarig is, iets te vieren heeft. Maar ook als iemand ziek wordt, hulp nodig heeft of zijn hart wil luchten. Ik ben heel erg trots op het vertrouwen dat mensen in mij stellen met hun haar en hun verhalen.”

Naam: Monique van Ketel
Leeftijd: 28
Werkzaam bij: Hairglow in Baarn

“Ik heb het gevoel dat ons vak steeds meer gewaardeerd wordt, mede door wat er op social media gedeeld wordt. Mensen durven meer en ik vind het heerlijk om mooie kleuren te maken, steeds beter te worden en over het vak te sparren met collega’s. Dat ik mensen blijer kan maken met hun uiterlijk geeft ook mij een goed gevoel.”

Naam: Nicolette Hellenthal
Leeftijd: 49
Eigenaar van: Kapsalon Goldfinger in Rotterdam

“Ik ben mega trots op mijn vak. Ik mag het nu al bijna 33 jaar doen, en er is geen dag geweest dat ik met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. Toen ik na de Havo kapster wilde worden werd ik nogal eens scheef aangekeken. Ik vond het toen soms moeilijk om te antwoorden dat ik “maar” kapster was. Dat gevoel raakte ik al snel kwijt, omdat ik zoveel voldoening uit mijn werk en de omgang met mijn klanten haal.”

Ben jij een ondernemende kapper, trots op je salon en trots op je vak? Dan hopen we dat jij de ANKO nog krachtiger wilt maken door lid te worden! >>>