De kappersbranche slaat de handen ineen voor Oekraïne!

Kappers hebben een groot hart, zijn maatschappelijk erg betrokken en willen altijd graag hun steentje bijdragen. Dat blijkt wel uit de vele acties die kappers en kappersmerken al individueel voor Oekraïne hebben opgezet. Maar de oorlog is nog lang niet voorbij en er is nog steeds heel veel hulp nodig.  

Daarom wordt er op zaterdag 16 juli in het gehele land geknipt en geld opgehaald voor Save the Children. Save the Children zal het opgehaalde bedrag inzetten om noodhulp te bieden aan de allerjongste slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Doe je mee?

Je kunt op allerlei manieren je bijdrage leveren aan deze actiedag. Zo kun je aandacht vragen voor deze actie via je social media kanalen, je kunt je klanten oproepen om op zaterdag 16 juli langs te komen voor een knipbeurt of alleen om een donatie te doen in je salon. Je kunt ook aandacht vragen in je lokale kranten of (een gedeelte van) je fooi of je dagomzet doneren voor dit goede doel.

We begrijpen heel goed dat het voor kappers nog steeds lastige tijden zijn. Maar iedereen die mee doet kan aandacht vragen voor de actie en/of bijdragen wat hij of zij kan missen. Ook vele kleine acties samen kunnen zorgen voor een grote impact!

#knippenvooroekraine

#kappersvooroekraine

Laat van je horen!

Om je te helpen je deelname aan deze actie onder de aandacht te brengen, hebben we allerlei communicatiemiddelen gemaakt die je kunt gebruiken:

Voor deze actie hebben de samenwerkende organisaties hulporganisatie Save the Children benaderd.

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. Ze zijn daar waar kinderen en hun families hulp het hardst nodig hebben. Ze geven kinderen een gezonde start, een kans om te leren en beschermen hen tegen honger, verwaarlozing en uitbuiting.

De opbrengst van deze actie wordt ingezet om ter plekke noodhulp te bieden aan de kleinste slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Hoe kan er gedoneerd worden aan Save the Children?

Voor de actie Knippen voor Oekraïne heeft Save the Children een speciale actiepagina ingericht. Hier kan makkelijk en direct een donatie worden gedaan.

Op de poster die je op kunt hangen, staat ook een QR-code waarmee je direct op deze actiepagina terecht komt.

Ga naar de actiepagina >

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door:

  • Keune Haircosmetics
  • L’Oréal Professionele Producten
  • Henkel Beauty Care Professional
  • Ministry of Beauty
  • Kao Salon Division Netherlands
  • Wella Netherlands
  • De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV)
  • De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO)

De deelnemende organisaties verzorgen zelf ook een donatie aan Save the Children.