In 2016 organiseerde de ANKO voor het eerst 'Wij Knippen voor LINDA.foundation'.
Een actie waar meer dan 1.000 ANKO-leden aan meededen: zij knipten arme gezinnen helemaal gratis.
We hopen dat ook dit jaar heel veel kappers meedoen. Zo laten we als kappersbranche ons warme hart voor mensen zien. 
Voor de LINDA-gezinnen is een bezoek aan de kapper namelijk letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar!

 “Lieve kappers,

Het was geweldig dat zoveel kappers vorig jaar gezinnen van LINDA.foundation geknipt hebben. De reacties van de gezinnen waren ontroerend, sommige kinderen waren in hun hele leven nog nooit bij de kapper geweest.

Een professionele knipbeurt doet wonderen voor het zelfvertrouwen van kinderen en ouders. Daarom ben ik ontzettend blij dat de ANKO-kappers ook dit jaar meedoen en ik hoop dat jullie je weer massaal gaan aanmelden. Alvast bedankt!”

Linda de Mol

Ja natuurlijk knip ik mee!

  Aanmelden 

3.500 gezinnen helpen: zo doen we dat!

Strenge selectie

Via professionals in de hulpverlening laat de LINDA.foundation 3.500 gezinnen selecteren die op of onder de armoedegrens leven en die een extraatje heel erg goed kunnen gebruiken. Dit zijn elk jaar andere gezinnen. Deze streng geselecteerde gezinnen wonen verspreid over Nederland. De gezinnen krijgen van de foundation een bonnenpakket met daarin o.a. vier kappersbonnen die goed zijn voor een knipbeurt.

Wanneer?

Eind november ontvangen de gezinnen hun bonnenpakket, maar ze kunnen de bonnen pas in januari bij je inleveren. De kappersbonnen zijn geldig van 2 januari t/m 31 maart 2018 en niet inwisselbaar voor geld, andere behandelingen of producten. Knip je mee? Dan ontvang je eind november alles wat je nodig hebt om mee te doen aan de actie.

Een gewone klant ...

Een belangrijk uitgangspunt van LINDA.foundation is dat de deelnemende gezinnen als gewone klant behandeld worden. Voorafgaand aan een knipbeurt weet je niet dat iemand met een bon betaalt. Daarom is het heel belangrijk dat alle medewerkers goed op de hoogte zijn van de actie en de bonnen kennen en herkennen. Je krijgt daarvoor een handige instructie die je kunt ophangen in de salon.

Ik wil ook meedoen!

Ik knip mee

Geen ANKO-lid en toch meedoen?

Alleen ANKO-leden kunnen meeknippen voor de LINDA.foundation. Ben je geen lid en wil je toch meedoen aan de actie? Schrijf je dan in als ANKO-lid en krijg een paar maanden lidmaatschap cadeau. Vermeld de actiecode 'LINDA2017' bij je inschrijving en betaal geen contributie tijdens de actieperiode (= tot 1 april 2018).

Lid worden

Vorig jaar in de media

Pakket voor deelnemende kappers

Als je je aangemeld hebt, stuurt de ANKO je eind november alles wat je nodig hebt om mee te doen aan de actie. In het deelnemerspakket zit o.a. een sticker die je op het raam of de deur van de salon kunt plakken. Hiermee laat je zien dat je meedoet met de actie. Daarnaast krijg je een heldere uitleg van de regels van de actie en een paar leuke goodies!

Nóg beter dan vorig jaar

Vorig jaar organiseerden we ‘Wij Knippen voor LINDA.foundation’ voor het eerst. Tijdens de eerste editie hebben we geleerd wat goed ging en wat beter kan. Naar aanleiding van jullie feedback doen we een aantal dingen anders dan vorig jaar:

  • De bonnen hebben dit jaar geen geldelijke waarde maar zijn goed voor een knipbehandeling.
  • Als jij dat zelf wil uitbreiden met bijvoorbeeld wassen en föhnen, dan mag dat natuurlijk.
  • De bonnen zijn niet geldig in de drukke decembermaand, maar vanaf 2 januari tot en met 31 maart 2018.
  • In december organiseren we een leuke actie voor consumenten. Ook voor jouw klanten!
  • De spreiding van gezinnen over de deelnemende salons wordt beter geregeld. We willen voorkomen dat er óf heel veel óf helemaal geen bonnen bij je worden ingeleverd. Daarom krijgen de gezinnen dit jaar kappers toegewezen. Vind je dat er te veel bonnen bij je worden ingeleverd, dan kun je je bij ons afmelden op het moment dat jij dat wilt.
  • We zorgen ervoor dat voor de gezinnen duidelijker is van wie ze de kappersbonnen krijgen; niet van Linda de Mol, maar van de fantastische ANKO-kappers van Nederland!