Waar we voor staan

Alles wat de ANKO doet staat in dienst van het gemeenschappelijke belang van de leden. De vereniging ondersteunt, adviseert en inspireert de professionele kappers van Nederland op het gebied van ondernemerschap, vakmanschap en werkgeverschap. Hoe meer kappers lid zijn van de ANKO, hoe sterker we staan voor een gezonde kappersbranche en een succesvolle toekomst. Samen zetten we ons in voor:

Eerlijke concurrentie & bruisende winkelgebieden

Ondernemerschap in de kappersbranche is er in alle soorten en maten; de kinderkapper, de bakfietskapper, grote ketens, kleine barbershops, de festivalkapper, de spa & wellnesskapper, het is er allemaal! Met veel creativiteit zoeken - en vinden! -  kappers manieren om hun talent te vermarkten en de ANKO juicht dit innoverende ondernemerschap vol enthousiasme toe. En toch is er reden tot zorg…

Lees verder
Verbetering van het onderwijs

De ANKO maakt zich samen met haar leden in politiek Den Haag en onderwijsland sterk voor een modern beroepsonderwijs dat aansluit bij de praktijk van de professionele kapsalon.

Lees verder
Minder regeltjes, meer winst!

De ANKO wenst de kappers van Nederland een zo hoog mogelijk rendement toe. En als wij daarbij kunnen helpen dan doen we dat! Daarom verzetten we ons tegen de hoge regel- en lastendruk voor kapsalons. Sinds 2013 zet de ANKO zich keihard in voor het merkbaar en meetbaar verminderen van regelgeving die te veel tijd en geld kost. Je kunt je voorstellen dat dat een lange adem vergt, maar we hebben ze in Den Haag aan het werk gezet!

Lees verder
Behoud laag btw-tarief op kappersdiensten

De kappersbranche heeft enorm veel baat bij een gunstig fiscaal klimaat. Behoud van het lage btw-tarief is cruciaal, daarom is het voor de ANKO een topprioriteit.

Lees verder
Goed werkgeverschap & modern sociaal beleid

Een tevreden team vraagt om goed geregelde arbeidsvoorwaarden. De ANKO helpt je met collectieve regelingen op het gebied van werkgeverschap zoals de cao, arbo en pensioenregelingen. Daarnaast vinden we dat ook de politiek haar steentje moet bijdragen en redelijke eisen moet stellen aan werkgevers.

Lees verder

Voordeel lidmaatschap

Een sterke kappersbranche, individueel advies, tips & informatie, financieel voordeel.

Lid worden

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Twitter.