Waar we voor staan

De ANKO staat voor krachtige, ondernemende kappers. We gelóven in kappers! In hun toewijding, creativiteit en ondernemerschap. En in hun grote waarde voor de samenleving en individuele Nederlanders. Daarom knokt de vereniging voor de gezamenlijke belangen van haar leden en de branche. Dat doen we vanuit drie overtuigingen die als ons kompas dienen: 1) Het kappersvak verdient respect en aandacht, 2) Kappers hebben recht op ruimte om te ondernemen en gelijke kansen, en 3) Goede werkgevers zijn onmisbaar voor een gezonde Nederlandse kappersbranche

FAQ's: vestigingsbeleid & eerlijke concurrentie

Bij de ANKO Ledenservice komen regelmatig vragen binnen over gemeentelijk vestigingsbeleid voor kappers; hoe zit dat nou precies? Wat mag er wel en niet? De regels verschillen vaak per gemeente. En wat als jij het daar niet mee eens bent? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over vestigingsbeleid én de antwoorden! Voor overige vragen verwijzen we je graag door naar Lokaal Retailbelang >

Lees verder
THEMA: Corona

De COVID19-pandemie had grote invloed op de Nederlandse kappersbranche. De ANKO heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de negatieve impact zoveel mogelijk beperkt bleef, met oog voor de gezondheid en veiligheid van allen die in de branche werkzaam zijn.

Lees verder
1. Respect voor vakmanschap

Het kappersvak heeft een rijke geschiedenis. Het is een eeuwenoud ambacht, dat we moeten koesteren en respecteren. Dat geldt voor zowel het vakmanschap, als voor de vakmannen en –vrouwen werkzaam in onze branche. De ANKO ziet het als een belangrijke verantwoordelijkheid van de gezamenlijke branche om zorg te blijven dragen voor professioneel vakmanschap: de branche moet aangeven welk kwaliteitsniveau als standaard moet gelden.

Lees verder
2. Ruimte om te ondernemen

Ondernemende kappers zijn dé ruggengraat van onze branche. Zonder hen geen kapsalons, geen banen, geen innovatie, geen leerwerk- en stageplekken, kortom: geen kappersbranche. Daarom knokt de ANKO onvermoeibaar voor ruimte om te kunnen ondernemen en herinneren we de overheid continue aan de waarde van ondernemende kappers voor Nederland.

Lees verder
3. Goed werkgeverschap

In diverse andere branches wordt van alles geautomatiseerd, gerobotiseerd en gedigitaliseerd. In de kappersbranche blijven mensen van vlees en bloed en hun talenten ons grootste kapitaal. 

Lees verder

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.