Behoud laag btw-tarief op kappersdiensten

De kappersbranche heeft enorm veel baat bij een gunstig fiscaal klimaat. Behoud van het lage btw-tarief is cruciaal, daarom is het voor de ANKO een topprioriteit.

Standpunt ANKO

Dankzij de ANKO geldt voor kappersdiensten het lage btw-tarief. De ANKO heeft de afgelopen jaren hard gestreden voor behoud van een laag tarief. Meer dan eens kwam politiek Den Haag met het plan om voor kappers het hoge tarief in te voeren en steeds lukte het ons dit tegen te houden. Eind 2017 kwam het kabinet met allerlei financiële plannen die gunstig leken voor ondernemers. Er waren ook plannen voor de btw: het lage tarief bleef behouden, maar moest wel omhoog, naar 9%.

De ANKO is gaan rekenen en uitzoeken. Wat betekenen al die plannen samen voor de kappersbranche? De conclusie: foute boel! 

  • Bij een stijgig van de btw, wordt de kapper duurder en gaan minder mensen naar de kapper.
  • Inkomsten van kappers lopen terug. Een daling van -10% in niet onrealistisch.
  • Ondernemers gaan snijden in de kosten en kappers verliezen hun baan.
  • Voor leerlingen zijn er steeds minder stageplekken.
  • Het gevaar dreigt dat kapsalons uit het straatbeeld verdwijnen.
  • De Nederlandse kappersbranche verschraalt en de consument is de dupe.

Reageren

Reacties (7)

Ed

Mocht de btw verhoging van 21% doorgaan, moeten de kappers gewoon hetzelfde blijven vragen voor een knipbeurt. Namelijk destijds werd de btw verlaagd van 19% naar 6%, en de prijzen in de kapsalon werden ook niet naar beneden bijgesteld !

19 jun 2015

Henk de Fluiter

Helaas is de teloorgang van ons kappersvak al jaren terug ingezet. Eerst schafte men de verplichte vakdiploma's af. Vervolgens keek de K.v.K. niet meer naar het vestigingsbeleid. Hierna begonnen de gemeentes met de beleidsnotitie 'vrije beroepen aan huis'. En nu wil men de BTW ook nog gaan verhogen. Er is geen droog brood meer te verdienen op deze manier. Ik heb recentelijk nog een brandbrief gestuurd aan het ministerie en de fractievoorzitters van de grote politieke partijen. Ik heb een smeekbede gehouden om in ieder geval weer de vakdiploma's verplicht te gaan stellen. Ook een ingezonden brief in de Telegraaf hierover. Wie er meer over wil lezen verzoek ik om mijn weblog op te zoeken ( http://knipsels.blogse.nl )

2 jan 2015

Nadine Moi

Dat staat jullie ook te wachten. Wend daar maar alvast aan. Wij schoonheidsspecialisten betalen al 21% btw. Dit land komt geld te kort en wij ondernemers moeten dat voor ze ophoesten. Het is niet leuk meer. Veel handelingen worden ons ook nog eens ontnomen omdat er veel zwartwerkers in de omloop zijn die er een puin van maken en wij gediplomeerde door voor de schuld krijgen. Manis Depri maak ze dit land.

21 dec 2014

John

Bij ons in Limburg schieten de kapsalons als paddestoelen uit de grond. Dit komt omdat de kappersscholen alleen maar aan hun eigen omzet denken en ook gemeenten niet meer kijken hoeveel zaken er in een bepaalde omtrek zijn. Daarbij gaat het zwart werk ook nog omhoog omdat het personeel geen baan meer kan vinden. Als het zo doorgaat heeft dadelijk iedere Familie zijn eigen Kapster! Als nu ook nog de BTW omhoog gaat kunnen heel veel zaken hun deuren sluiten ! En zullen er alleen maar meer zwartwerkers komen !!!

15 okt 2014

Frans

Als je als politici iets wil betekenen dan moet je opvallen, met goede of slechte maatregelen dat maakt voor zulke mensen niet uit, als je maar opvalt. Nou dat doet deze K-wiebes sinds hij tot de landelijke politiek is toegetreden. Maar tot op heden valt hij alleen maar op met slechte maatregelen, maar hij valt op, en dat is voor deze K-wiebes heel belangrijk. En vasthouden aan de slechte maatregelen dat doet hij met ferve want kom nou, gelijk of ongelijk hebben staat voor hem niet in het woordenboek, hij heeft altijd gelijk ook als het tegendeel aangetoond is. Als je niets in het leven kan of wilt presteren dan moet je de politiek ingaan, dan kan je liegen en bedriegen en daar wordt je dan ook nog bovennormaal voor betaald. Maar verdienen doen ze het niet!!

23 sep 2014

Will Zautsen

Als politiker moet je nu eenmaal sporen achter laten, weize of domme, maakt niet uit.

23 sep 2014

Peter Witveld

Niets aan toe te voegen.Waarom ziet elke ondernemer dit en eigenlijk heel Nederland,alleen in Den Haag niet.Bijna om moedeloos van te worden.Iedereen sterkte toegewenst.

22 sep 2014

Reageren op: Behoud laag btw-tarief op kappersdiensten

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd