BCP's voor de kappersbranche

CNV Vakmensen, FNV MOOI en ANKO hebben samenwerkend binnen de stichting Brancheplatform Kappers (BPK), de beroepscompetentieprofielen (BCP) voor de Black en Mixed Hair kapper en de Black en Mixed Hair kapper allround opgesteld. Deze geactualiseerde beroepscompetentieprofielen beschrijven de belangrijkste kenmerken en criteria voor de beroepen van deze (groeiende) groep in de kappersbranche. De BCP’s zijn daarmee van groot belang voor de ontwikkeling tot vakbekwaam Black en Mixed Hair kapper.

Geactualiseerde beroepscompetentieprofielen (BCP).


Gerelateerde dossiers

Behoud voldoende BBL-leerlingen

De ANKO maakt zich zorgen om het verdwijnen van de BBL. Via een actieplan met verschillende deelprojecten wordt pragmatisch gewerkt aan het behoud van de BBL leerling. Lees meer »

Kwalificatiedossier Haarverzorging 2020

Het kwalificatiedossier voor het middelbaar beroepsonderwijs geeft weer wat de beginnend beroepsbeoefenaar moet kennen en kunnen aan het einde van de mbo-opleiding. Lees meer »

Subsidieregeling praktijkleren

De ANKO is niet tevreden over de toegankelijkheid en het gebruik van de Subsidieregeling praktijkleren. De ANKO brengt dit onder de aandacht van politiek en ondersteunt haar leden bij de subsidieaanvraag. Lees meer »