Minder regeltjes, meer winst!

De ANKO wenst de kappers van Nederland een zo hoog mogelijk rendement toe. En als wij daarbij kunnen helpen dan doen we dat! Daarom verzetten we ons tegen de hoge regel- en lastendruk voor kapsalons. Sinds 2013 zet de ANKO zich keihard in voor het merkbaar en meetbaar verminderen van regelgeving die te veel tijd en geld kost. Je kunt je voorstellen dat dat een lange adem vergt, maar we hebben ze in Den Haag aan het werk gezet!

Reageren

Reacties (1)

Hans Kettmann

De huisvestingskosten zeker van een beetje winkelcentrum zijn veel te hoog. En als de eigenaar van zo'n centrum eerst aangeeft slechts een kapper toe te laten zou dat nog kunnen. Maar nu bij leegstand in het centrum laat men makkelijk meer kappers toe Gevolg allemaal kleine ondernemers zeker in de grote steden. Ondernemen kan niet meer alleen proberen het hoofd boven water te houden anders verzuip je. Ik zie de toekomst voor de kapper somber in . Niet allen de huur maar ook een teveel aan kapperszaakjes zijn voor mij een reden om somber te zijn.

17 dec 2013

Reageren op: Minder regeltjes, meer winst!

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd

Dossiers

Heffingen auteursrechten verlagen

Het is bij wet geregeld dat je de vergoeding aan componisten en auteurs voor het draaien van muziek in je salon moet afdragen aan Buma. Ook moet je een vergoeding betalen aan de musici en producenten van muziek. Deze vergoeding draag je af aan de Sena. Buma en Sena werken met een licentiesysteem dat ook is vastgelegd in de wet. Zolang deze wettelijke verplichting bestaat, moet je eraan voldoen.  Lees meer »

Onderzoek naar regeldruk: 0-meting

Uit onderzoek van SIRA Consulting, gedaan in opdracht van de ANKO, blijkt dat in 2012 tussen de 5% en bijna 8% van de kosten van een kappersbedrijf opging aan regeldruk, terwijl de winst van veel kapsalons marginaal is.  Lees meer »