Volledig rapport - Kerndata Kappersbranche 2021 (data over 2020)

Om de belangen van de professionele kappers zo goed mogelijk te kunnen behartigen, zorgen wij dat we beschikken over actuele data over de kappersbranche. In samenwerking met BPK en sociale partners, geeft de ANKO elk jaar opdracht aan een gespecialiseerd bureau om onderzoek te doen naar de kerncijfers van de kappersbranche. Denk hierbij aan data zoals het aantal en type kappersbedrijven, de brancheomzet, het aantal werkzame personen en de consumentenuitgaven.

Ondernemende kappers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden krijgen met deze data een inzicht in de ontwikkelingen in de branche. De kerncijfers zijn ook een onderbouwing bij het uitoefenen van invloed op de politiek en andere relevante partijen.

Meer inzicht in de kerncijfers uit de kappersbranche? De management samenvatting geeft in één oogopslag inzicht in de cijfers. Voor meer verdieping kun je het volledige rapport downloaden.

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van BPK door het onderzoeksbureau Panteia.

De cijfers uit dit onderzoek hebben betrekking op het jaar 2020. Binnenkort verschijnen ook de cijfers over 2021 in de Monitor Kerndata Kapper 2022.

Downloads