Bedrijfshulpverlening (bhv) in je kapsalon

Iedere werkgever is verplicht om een of meerdere werknemers aan te wijzen als bedrijfshulpverlener (bhv’er). Binnen je bedrijf moet er altijd een bhv’er aanwezig zijn. 

Gerelateerde producten

Bekijken Bedrijfshulpverlening (bhv) via BHV.NL Bekijken
Bekijken Bedrijfshulpverlening (bhv) via KappersBHV.nl Bekijken
Bekijken BHV veilig, eenvoudig en betaalbaar regelen met Help123 Bekijken

Onderwerpen: bedrijfshulpverlening bhv veiligheidsmaatregelen

Reageren

Reacties (2)

ANKO Ledenservice

Bedrijfshulpverleners zijn medewerkers die, wanneer er iets gebeurt, actie kunnen ondernemen. De taken van een BHV’er bestaan uit het verlenen van eerste hulp, het beperken en bestrijden van een beginnende brand en het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle medewerkers en andere personen in het pand. Een EHBO’er is uitgebreider opgeleid in het verzorgen van alle letsels en verwondingen. Een EHBO cursus duurt langer dan een BHV cursus. Vanuit de Arbowet is het verplicht dat er in ieder bedrijf een of meerdere BHV’ers aanwezig zijn. Dat geldt niet voor EHBO’ers.

2 dec 2019

Joop Büdgen

BHV in een kapsalon, klanten of medewerkers kunnen een plotseling iets krijgen waardoor men hulp nodig heeft van iemand in de salon. Er kunnen situaties ontstaan die erger moeten voorkomen door te handelen, b.v de stroom uitschakelen of een blusser ter hand nemen. Als je in het eerste geval je volledige EHBO-certificaten ieder jaar haalt.....dan weet je van de hoed en de rand betreffende het hulp bieden aan mensen om je heen zowel op straat als in de zaak. Als je uit vorige werkzaamheden weet bij welke brand je welke blusmiddelen je wel én niet moet gebruiken.....wat voegt een BHV-cursus hier dan nog aan toe? Op ladders klimmen, of gevaarlijke werkzaamheden doen ze niet. En als iemand een beroerte krijgt wordt 112 gebeld. Uit ervaring weet ik dat zelfs de meest doorgewinterde BHV-er of EHBO-er verstijven bij een ernstig ongeval.

1 dec 2019

Reageren op: Bedrijfshulpverlening (bhv) in je kapsalon

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd