Cao Kappers

De ANKO heeft met vakbonden FNV Mooi en CNV Vakmensen een akkoord bereikt over een nieuwe kapperscao per 1 juli 2019. Deze cao lijkt sterk op de vorige cao, met enkele aanpassingen en een loonsverhoging van 2% per 1 januari 2020. We zijn blij dat er weer met beide vakbonden een cao is afgesloten en dat deze algemeen verbindend verklaard is.

In de vorige cao werd in 2018 een nieuw, gemoderniseerd loonfunctiegebouw geïntroduceerd. In de nieuwe cao zijn in het functiegebouw een paar dingen aangescherpt. Ook is er opnieuw aandacht voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van werknemers. Werkgevers kunnen langer de opleidingssubsidie aanvragen en werknemers kunnen gedurende de looptijd van de cao gebruik maken van een opleidingsvoucher van € 500,-.

Opvallend in deze cao is de korte looptijd van zeven maanden: van 1 juli 2019 tot 1 februari 2020.

Wat moet ik doen?

Had jij op 30 april 2018 een medewerker in dienst in de functie van haarstylist 3 en werkt hij of zij nog steeds voor je? Dan geldt voor die medewerker per 1 juli een speciale overgangsregeling. Je leest er meer over in dit overzicht van de belangrijkste aanpassingen.

Downloads

Cao kappers 2019-2020

1 MB

Onderwerpen: Cao Kappers

Reageren

Reacties (8)

Marchal

Vraagje als je een kapster met vast dienst verband overneemt die bij de vorige wergever gewerkt heeft en op vakantie is.ze begint op 8 okt bij ons. Moeten we dan hele maand okt betalen of per 8 okt .dat is haar begin dag bij nieuwe werkgever

28 okt 2019

Marchal

Vraagje als je een kapster met vast dienst verband overneemt die bij de vorige wergever gewerkt heeft en op vakantie is.ze begint op 8 okt bij ons. Moeten we dan hele maand okt betalen of per 8 okt .dat is haar begin dag bij nieuwe werkgever

28 okt 2019

Najat

Cao

6 jun 2019

Joan Mulder

Als ik vrijwillig een cursus volg voor het kappersvak deze cursus is 4 x op een woensdag wat normaal een werkdag is wordt dit dan gezien als een vrije dag (dus kost mij dit dan verlof uren)

20 mei 2019

ANKO Helpdesk

In het cao blz.12 artikel nummer 3.1 a word aangeven dat een werkweek inclusief werkoverleg is. De ondernemer heeft ook ten alle tijden de mogelijk om hier van af te wijken en buiten werktijd te doen.

13 dec 2016

Evelyn

werkoverleg. Word dit tijdens werk uren gedaan of na het werk. Buiten werkuren?!

12 dec 2016

Eelco

wanneer is er een nieuwe CAO beschikbaar? Houden we nu gewoon de regels aan van de oude CAO?

1 okt 2016

sjoerd Jaasma

Vraagje: op mijn spreekuur kwam kapper met vraag. Hij heeft ovk voor bepaalde tijd. Loopt van rechtsweg af, volgens ovk. Is niet verlengd toch doorgewerkt en betaald. Nu nieuw contract aangeboden weer voor bepaalde tijd. Is er nu een arbeidsovk voor onbepaalde tijd ontstaan?

12 feb 2016

Reageren op: Cao Kappers

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd