Klant over Kapsalon Lekker Haar in Houten

De 41-jarige interieur- en vastgoedfotograaf Marit Harskamp uit Houten is al zeker tien jaar vaste klant bij Kapsalon Lekker Haar. Haar kapster Nicole van de Leemkolk en zij hebben een goede klik en zien elkaar inmiddels ook buiten de knipbeurten om.

Klant over Kapsalon Lekker Haar in Houten

Toen Marit vanuit Utrecht in Houten ging wonen, bleef ze nog een poos op en neer rijden naar haar vaste kapper in de stad. Marits moeder was echter al lange tijd klant bij Nicole en raadde haar dochter aan naar Kapsalon Lekker Haar te gaan. “En zo kwam ik bij Nicole terecht”, legt Marit uit. “Ik kom inmiddels al ruim tien jaar bij haar.”

Rapunzelharen

En de rest van het gezin? “Mijn vader – die tot zijn 65ste herenkapper was – knipte mijn man voorheen. Nu gaat hij ook naar Nicole. Onze dochters van vier en zes jaar lieten tot voor kort hun pony bijknippen. Hun grote voorbeeld is nu Rapunzel dus Nicole mag er verder niets aan doen”, lacht Marit.

Een van de redenen waarom Marit graag in de salon aan de Prins Clausstraat komt, is de gezelligheid. “Er heerst altijd een fijne sfeer in de salon. Ik voel me verwend door de aandacht die ik krijg: een bakje koffie, een uitgebreide wasbeurt en er wordt naar me geluisterd. Laatst liet ik mijn haar kleuren en daarna mooi maken voor een bruiloft. Ik had nogal haast en kreeg van Nicole een heerlijke tosti die ik tijdens het krullen en opsteken van mijn haar mocht opeten. Hoe lief en zorgzaam is dat? Typisch Nicole.”

Zorgzaam

Volgens Marit doet Nicole graag iets voor de minderbedeelden. “Eigenlijk is ze gewoon een wereldverbeteraar”, vindt Marit. Zo knipt ze voor ALS en knipt ze alle haren voor Stichting Haarwensen gratis af. Dat pleit voor Nicole. Ook zie ik dat ze zorgzaam is voor haar personeel, maar daardoor vergeet ze zichzelf alleen wel eens.” Inmiddels zien Marit en Nicole elkaar ook buiten de afspraken in de salon. “Nicoles zoon Stef zit bij mijn dochters op school en we eten wel eens met elkaar. Bovendien mag ik af en toe foto's maken van nieuwe personeelsleden en het interieur van de kapsalon voor de website. Erg leuk. Ik ben echt superblij met mijn kapper!”

Naam klant: Marit Harskamp
Woonplaats: Houten
Klant bij: Nicole Leemkolk van Kapsalon Lekker Haar
Aantal jaren klant: 10 jaar
Grootste pluspunt: Fijne sfeer
Familie: Ook Marits man en twee dochters zijn klant bij Nicole

 

Kapper Nicole van de Leemkolk:

“MARIT IS EEN ECHTE AANPAKKER”
“Marit ken ik al heel lang. Ze is een supertoffe moeder en wil altijd het beste voor haar kids. Ze is een echte aanpakker. Ze maakt af en toe foto’s voor de salon. Vorig jaar tijdens een Ladiesnight kwam ze me zelfs helpen terwijl ze eigenlijk andere afspraken had. Ze maakte het gezellig en schonk drankjes in. Super! En een wereldverbeteraar? Ik snap dat ze dat zegt, maar ik vind het niet meer dan normaal dat je wat voor een ander doet. Wij knippen graag en met enige regelmaat voor een goed doel. Als iedere kapper dat nu eens doet, kan de wereld echt een stukje mooier worden.”

Dit artikel staat in ANKO Kapperszaken #1 2017