BBL en BOL: stage en vergoeding

Er bestaan twee soorten kappersopleidingen: de BBL en de BOL. Wat houden zij in? En waar moet je rekening mee houden bij het aantrekken van leerlingen in je salon? Hoe zit het met de stagevergoeding?

Gerelateerde producten

Bekijken Professioneel Opleiden (Praktijkopleider) Bekijken
Bekijken Voorbeeld contract leerling-kapper (BBL) Bekijken
Bekijken Voorbeeld stageovereenkomst leerling-kapper (BOL) Bekijken

Onderwerpen: bol leerlingen stageovereenkomst Stagevergoedingen

Reageren

Reacties (8)

Daniƫlle

Als een BOL stagiaire een leerovereenkomst heeft, en af en toe buiten haar vaste dagen extra komt helpen om aan haar stage uren te komen, dan valt dat toch gewoon binnen de leerovereenkomst? Klopt het dat ze pas een arbeidsovereenkomst krijgt als ze meer dan haar stage uren werkt?

7 dec 2017

Petra

Goedemiddag, Ik volg een opleiding BOL op ROC Almelo. Ik heb recht op stage vergoeding maar krijg dat niet. School wil dat je daar niets van zegt, bang voor de stage plekken. Plekken die er bijna niet zijn omdat er meer leerlingen zijn dan stageplekken. Hoe los ik dat op zonder mijn plek kwijt te raken? Want zonder stage kan ik mijn opleiding wel vergeten! Met vriendelijke groet, Petra

9 aug 2017

jjh

mijn dochter doet boll stage 1dag in de week. Sinds kort krijgt ze een vergoeding maar nu als het niet druk is hoeft ze niet te komen is de stagegever dan wel of niet verplicht te betalen die dag... want nu er betaald word hoeft ze niet te komen als niet druk is... wat daarvoor niet aan de orde was moest ze wel komen ...(toen werd geen vergoeding gegeven)

4 nov 2016

Thea Postma

Goedemiddag, moet er over de stagevergoeding nog loonheffing betaald worden ? Alvast bedankt

28 sep 2016

Peter Gringhuis

Hallo, Mijn dochter doet de opleiding ( BOL ) allround kapster aan de ROC in Enschede, ze heeft al vanaf april zo`n 20 kappers gehad, en niemand had plek, of ze zou worden terug gebeld, niets. nu de school weer is begonnen, zijn er meisjes bij haar in de klas die naar een kapsalon gaan ( waar mijn dochter al is geweest ) en die worden aangenomen !! dit is toch vreemd? ze is ten einde raad, en weet niet meer wat ze moet doen. we gaan morgen nog even verder rond met de sollicitaties maar ze verwacht er niet veel meer van ( logisch ) hebben jullie nog suggesties ?? vriendelijke groet Peter Gringhuis

9 sep 2016

Patricia Garczynska

Een familielied van mij is op zoek naar een stageplaats in regio Breda. Ze is eerstejaars student en kan niks vinden. Als ze niks vindt binnen nu en een maand moet zij de opleiding verlaten. Vindt dit zwaar onterecht dat de school niet meer hulp bied! Eerst betalen voor een opleiding en daarna eraf gegooid worden. Indien er kapsalons zijn die nog stagiares zoeken GRAAG!!!

4 nov 2015

Bart

Ik ben bij verschillende bedrijven geweest voor een sollicitatie gesprek als BBL student en i.p.v. een arbiedovereenkomst krijg ik een stage overeenkomst van 200 euro per mand ik ben nu 23 jaar en ik vind dit zeer mager!!!

15 okt 2015

G. Hopman

Mijn kleindochter is al sinds het begin van het vorige schooljaar op zoek naar een stage plek in Hengelo of omgeving. Is dit niet de taak van de opleiding om te zorgen voor een stageplek? Zij volgt de opleiding bij ROC Enschede.

10 jan 2015

Reageren op: BBL en BOL: stage en vergoeding

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd