Ouderschapsverlof van mijn personeel: wat zijn de regels?

Ouderschapsverlof is een verlof waarmee de medewerker meer tijd krijgt om zorg te besteden aan zijn of haar kinderen. Het geldt voor beide ouders. De wettelijke regeling inzake het ouderschapsverlof is terug te vinden in Wet Arbeid en Zorg (WAZORG). De uren van het ouderschapsverlof zijn onbetaald en hoef je dus niet te betalen.

Onderwerpen: ouderschapsverlof verlof zwanger

Reageren

Reacties (6)

ANKO Helpdesk

Het wettelijk ouderschapsverlofrecht is onbetaald. Daarover wordt dan ook geen vakantie opgebouwd.

2 mrt 2018

Fleur Wokf

Bouwt een werknemer tijdens ouderschapsverlof vakantie uren op?

2 mrt 2018

ANKO Helpdesk

Voor al je vragen ondernemers vragen kan jij terecht bij de ANKO. Wij weten alle rechten en plichten van de ondernemers daarnaast heeft de ANKO ook juristen in dienst.

28 okt 2016

Geert-Jan van Rixtel

Ik ben het helemaal eens met de stelling van Danny Griffioen, dat de info alleen de rechten van de werknemer weergeeft en niet de rechten van de WERKGEVER. Jammer dat je daarvoor niet bij jullie terecht kunt. Tenslotte zijn we daarom lid geworden!

27 okt 2016

Anko Helpdesk

Voor werkgevers is er geen ouderschapsverlof als werkgever ben je ook bij niemand in dienst. Werknemers kunnen wel gebruik maken van ouderschapsverlof maar dit is wel onbetaald.

16 sep 2016

Danny Griffioen

Wel vreemd dat er bijna geen info te vinden is voor de werkgever m.b.t. ouderschapsverlof. Als je via de ANKO doorlink naar de site van Rijksoverheid switcht hij weer naar de werknemers kant.

15 sep 2016

Reageren op: Ouderschapsverlof van mijn personeel: wat zijn de regels?

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd