Transitievergoeding (ontslagvergoeding)

De ontslagvergoeding verdwijnt per 1 juli 2015. Hiervoor in de plaats komt een transitievergoeding, die vaak lager uitpakt.

Gerelateerde producten

Bekijken Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Bekijken

Onderwerpen: einde dienstverband ontslag ontslagrecht

Reageren

Reacties (4)

ANKO Helpdesk

De wet werk en zekerheid brengt de nodige wijzigingen met zich mee om arbeid flexibeler te maken. Dit leidt er toe dat werknemers sneller in vaste dienst zijn, maar aan de andere kant is het ontslagrecht ook aanzienlijk versoepeld en in de meeste gevallen vele malen goedkoper. De ANKO heeft ook kunnen bereiken dat leerlingen juist veel langer voor bepaalde tijd in dienst zijn, want de keten van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd start pas na het afronden van de opleiding.

27 mrt 2015

Angeline Boon

Al met al lijkt mij dat deze regeling er alleen maar voor zorgt dat je als ondernemer tijdelijke krachten korter in dienst gaat houden. Het is gewoon onmogelijk om iedereen in vaste dienst aan te nemen. Dan krijg je flexibiliteit nul. Je moet als ondernemer ook altijd wat aanwas aan de 'onderkant' hebben. Jonge mensen die snel kunnen inspringen en ook niet te duur zijn om er bij te zetten als je denkt dat het druk wordt. Nu krijgen deze jongeren dus nog maar 23 maanden werk ipv 36. Dat heeft onze overheid dan maar weer mooi bereikt... meer werkelozen en dus ook meer zwartwerkers als concurrentie voor de kappersbranche. Ik wil toch ook graag eens af van dat imago dat je als werkgever mensen niet lang of vast in dienst zou willen hebben. Goeie mensen wil je namelijk juist graag binnenhouden! Dat is de kern van je bedrijf als kapper! De echte goeie geef je dus ook gewoon een vast contract! Maar je wilt wel graag dat die de tijd krijgen om zich over een langere periode te bewijzen. In geval van twijfel niet oversteken, zeggen wij altijd, want er hangt nog steeds een flink prijskaartje aan als je je later bedenkt... Als het makkelijker en goedkoper was om weer afscheid van elkaar te nemen, dan zou je als werkgever juist sneller iemand een baan durven geven. Meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt!

23 mrt 2015

Katinka Boekhorst

De WWZ is een wet, die voor iedereen geldt en waar cao onderhandelaars niet bij betrokken zijn. De WWZ bepaalt dat er bij einde dienstverband een transitievergoeding betaald dient te worden, maar deze is in de meeste gevallen juist lager dan de huidige kantonrechtsformule. Dit is dus juist een voordeel. Uiteraard hoeft er geen transitievergoeding betaald te worden als een werknemer zelf uit dienst treedt!

12 dec 2014

Mark Verhulst

Geachte cao onderhandelaar, als u nogmaals uit een collectief spreekt zou ik over dit soort zaken graag eerder op de hoogte gehouden worden ipv een aankondiging die me verplicht tot een vergoeding bij het "beeindigen" van een contract. Als ik het goed begrijp ben ik na 1 Juli verplicht een vergoeding te betalen voor afscheid!!? In een periode dat het kappersvak al onder druk staat, zie het rapport "winnen of verliezen" ook door de ANKO opgesteld, maakt u het er niet gemakkelijker op om de kosten te beheersen. Voorbeeld een kapsalon met 5 medewerkers die alle al 5 jaar of langer in dienst zijn(en dat heeft er mee te maken omdat de onderlinge sfeer goed is) zijn medewerkers bij die al 12 jaar in dienst zijn. Als een van die medewerkers ontslag wil nemen is de sigaar uit de doos van transitievergoeding wel een hele interessante. Als die medewerker aan het eind van de rit zichzelf wil nog belonen op de transitie sigaar zijn wij werkgevers de sigaar! Normaliter zijn dit soort transities van toepasing in branches waar de overhead iets groter is als in ons vak. Ik heb laatst een onderzoek gelezen dat ons vak een bijverdien vak aan het worden is, met dit soort regelingen ben ik ook bereid om dit te onderschrijven. Om niet alleen degene af te vallen die dit in de onderhandelingen heeft meegenomen wil ik toch eens weten of dit ooit naar ANKO leden door gecommuniceerd is. Dan kan ik misschien de hand ook in eigen boezem steken.

10 dec 2014

Reageren op: Transitievergoeding (ontslagvergoeding)

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd