Dit doet de ANKO voor jou

Als je personeel in dienst hebt of mensen gaat aannemen, komen er veel vragen en praktische uitdagingen op je af. De ANKO ondersteunt je hierin zodat je een goede en moderne werkgever kunt zijn.

Zo maakt de ANKO werk van collectieve regelingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden (cao), educatie, arbo, verzuimvermindering en pensioen. Bovendien ondersteunen we je bij het leidinggeven met vaardigheidstrainingen. En we helpen je met voorbeeldcontracten en praktische tools om aan je verplichtingen te voldoen, bijvoorbeeld in het belang van een veilige en gezondere werkomgeving of in het kader van de privacywet AVG.

Zo maak je goed gebruik van het ANKO-lidmaatschap:

ANKO Ledenservice

Als je vragen hebt over ondernemen en alles wat daar mee te maken heeft, dan staat de ANKO Ledenservice voor je klaar. Telefonisch, per mail, via de website
en social media kun je bij de ANKO Ledenservice terecht.

Neem direct contact op!

2 uur gratis expertadvies

Is je vraag of situatie iets ingewikkelder of specialitischer? Dan is het fijn en belangrijk dat er een expert meekijkt. Leden kunnen jaarlijks gebruik maken van 2 uur gratis advies. Dit kan juridicsh advies zijn, ondernemersadvies of advies over personeel- of teamzaken. Onze experts helpen je graag verder!

Ga naar gratis adviesaanvraag >

Maak kennis met onze adviseurs

Professioneel opleiden

Vind jij het ook belangrijk om een kwalitatieve bijdrage te leveren aan de kappers van de toekomst? Volg dan de training Professioneel Opleiden (Praktijkopleider) van de ANKO. Tijdens deze training werk je aan je eigen ontwikkeling om je leerling zo goed mogelijk te begelden, motiveren en coachen. Het is dé training om een erkend leerbedrijf te worden. 

Bekijk hier wanneer de eerstvolgende training plaatsvindt > 

Motiverend leidinggeven

Wil jij je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen? Volg dan de training Motiverend Leidinggeven. Tijdens deze training wordt aandacht besteedt aan het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden om medewerkers te motiveren. 

Bekijk hier wanneer de eerstvolgende training plaatsvindt >

Teamtraining op maat

Wat gebeurt er als je medewerkers meer vanuit hun talenten en kwaliteiten gaan samenwerken? Als ze elkaar echt gaan versterken? Dan wordt samenwerking niet alleen leuker maar ook effectiever. Gun je team een teamtraining!

De tweedaagse training kan plaatsvinden in jouw salon of bij de ANKO in Huizen. De data wordt in overleg bepaald. 

Meer informatie over de teamtraining op maat >


Jij draagt bij aan een sterke kappersbranche!

De ANKO helpt jou als ondernemende kapper individueel, maar de branchevereniging doet ook dingen voor alle kappers samen. Want dat is de kracht van een grote club: samen kunnen we een krachtig geluid laten horen in de samenleving en politiek Den Haag!

De ANKO werkt aan:

 1. Een branche waar het fijn werken is

De ANKO vindt het juist ook voor het succes van ondernemers belangrijk dat mensen en vakmanschap gewaardeerd worden en dat kappers zich voortdurend kunnen blijven ontwikkelen.

 2. Een branche waar ondernemen loont

De ANKO wil dat ondernemers een goede boterham kunnen verdienen en de ruimte krijgen om hun rol als werkgever en opleider goed te vervullen.

 3. Een branche met oog voor mens & maatschappij

De ANKO vindt het belangrijk dat de branche op verantwoorde wijze innoveert en bouwt aan de toekomst.

Meer weten?

Ben je al lid van de ANKO?

Super! We zijn hartstikke blij met jou!

Ben je nog geen lid maar wel nieuwsgierig naar het lidmaatschap?

Als je nu lid wordt, zijn de eerste 4 maanden van je lidmaatschap gratis! Neem gerust contact op met de ANKO Ledenservice voor meer informatie! >

Of meld je direct aan als nieuw lid >