2 feb 2021 Grote verslagenheid in de kappersbranche. Kappers blijven minstens dicht tot en met 2 maart

Het kabinet verlengt de huidige lockdown zeker tot en met 2 maart. Ook contactberoepen, zoals kappers, mogen dus tot en met 2 maart nog niet aan de slag. Dit is de zoveelste klap voor onze zwaar getroffen branche.

Nog langer dicht en geen extra steun? We zijn er kapot van! In de afgelopen weken hebben we overal ons geluid laten horen en tot onze laatste snik geknokt. We vonden veel begrip op ons pad en Kamerleden aan onze zijde en hadden daardoor goede hoop op verbeteringen in het steunpakket. Maar ondanks de vele Kamervragen, moties en aandacht is die verbetering er niet gekomen. Niet voor ons en ook niet voor andere branches. Het kabinet wil geen millimeter bewegen. 

Hoe nu verder? Er zit nu maar één ding op: als de cijfers blijven dalen, willen we zo snel mogelijk weer open. Vandaag werd in de Tweede Kamer unaniem een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen in gesprek te gaan met gesloten branches over hun plannen voor verantwoorde heropening. Dit gaan we dan ook zo snel mogelijk doen. We zullen wederom laten zien dat we met ons hygiëneprotocol verantwoord weer open kunnen! Uiteraard houden we jullie van de ontwikkelingen op de hoogte.