2 mrt 2023 Herken jij dementie bij je klanten?

Kappers zijn mensen-mensen en nauw betrokken bij het wel en wee van hun klanten en kunnen daardoor vroegtijdig problemen signaleren. Precies daarom roept Alzheimer Nederland jouw hulp in! Met een enquête verzamelen zij informatie over wat mensen doen, als ze dementie of geheugenproblemen bij andere mensen herkennen.

Herken jij dementie bij je klanten?

Tijdens je werk of in het dagelijks leven kan je mensen met geheugen- of andere hersenproblemen tegenkomen, zoals dementie. Deze mensen hebben moeite met zelfstandig functioneren. Ze weten bijvoorbeeld niet meer hoe moeten pinnen of ze weten de weg naar huis niet meer. 

Met de informatie uit de enquête kan bepaald worden welke maatregelen mensen met dementie kunnen helpen

Bijvoorbeeld om onbegrip te verminderen, angst weg te nemen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Door op de juiste manier te reageren en eventueel passende zorg te regelen kunnen mensen met dementie beter blijven deelnemen aan de samenleving.

Je vindt de vragenlijst hier >

Het invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Onder de deelnemers van de vragenlijst worden vier VVV-waardebonnen ter waarde van €25,- verloot en vier paar Alzheimer sokken.