31 mrt 2020 Kappers gesloten tot en met 28 april

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus, en dus ook de sluiting van kappers, worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dus dat alle kappers in deze periode hun vak niet mogen uitoefenen. 

Kappers gesloten tot en met 28 april

Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers.et dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Het uitoefenen van alle contactberoepen, waartoe de kappers ook behoren, blijft verboden.

De ANKO heeft begrip voor dit besluit, maar blijft hameren op de enorme gevolgen van deze sluiting voor de ondernemers in de kappersbranche. We doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk steun- en noodmaatregelen voor kappers op snelle en praktische wijze te organiseren. Op een aantal terreinen zijn successen geboekt, zoals in de uitwerking van het noodloket (TOGS) en de NOW-regeling. Maar we knokken door! Niet alleen voor maximale compensatie van de verloren inkomsten, maar ook voor uitstel of vermindering van kosten en voor coulance bij gemeenten en financiële instellingen.
 
Checklist Kosten
Om je verder te helpen, nu je nog langer je onderneming gesloten moet houden, hebben we ter ondersteuning een Checklist Kosten voor je gemaakt. Hierin vind je allerlei tips over wat je kunt doen om je kosten terug te brengen, maar ook diverse andere tips. Dit document wordt voortdurend aangevuld en tips zijn welkom.
 
Bekijk ook onze handige downloads:

 
Informatie of praktische hulp nodig? Ga naar het ANKO Corona Steunpunt