16 mrt 2020 Kappersbranche neemt eigen verantwoordelijkheid: advies om salons te sluiten

De ANKO adviseert alle ondernemers in de kappersbranche om per morgen – van 17 maart tot en met 6 april 2020 - de salons te sluiten.

Kappersbranche neemt eigen verantwoordelijkheid: advies om salons te sluiten

De ANKO heeft meerdere malen aan de overheid gevraagd om duidelijkheid voor de kappersbranche, maar dit nog steeds niet gekregen. Als branchevereniging hebben we de gezondheid van ondernemers en hun werknemers, onze verantwoordelijkheid naar klanten en het maatschappelijk belang in afweging genomen. Hieruit concluderen we dat we niet meer kunnen wachten op nieuwe overheidsrichtlijnen.

Advies:
ANKO adviseert alle ondernemers in de kappersbranche om per morgen – van 17 maart tot en met 6 april 2020 - de salons te sluiten.

Dit advies geldt niet voor haarwerkspecialisten. Zij moeten in staat zijn en blijven om de klanten te kunnen helpen, aangezien zij medische hulpmiddelen leveren.

Compensatie en regelgeving nodig
Daarnaast herhalen wij onze dringende oproep aan de overheid om te zorgen voor duidelijke regelgeving en compenserende maatregelen voor de kappersbranche. Onze lobby op dit punt gaat onverminderd door.

Het ANKO Corona Steunpunt blijft geopend.