14 mei 2020 LET OP: heb jij alles goed geregeld?

Sinds maandag 11 mei mogen kappers hun beroep weer uitoefenen en dat hebben we geweten! We zagen een enorme toestroom van klanten, veel creativiteit en publiciteit en heel veel hardwerkende kappers. We mogen en zijn weer open, maar dit moet wél op een veilige manier!

LET OP: heb jij alles goed geregeld?

We willen en moeten laten zien dat we de eigen verantwoordelijkheid die we gekregen hebben aankunnen. We doen er als branche samen alles aan om het vertrouwen in deze verantwoordelijkheid niet te beschamen. Met alle tools en hulpmiddelen die je van ons krijgt, willen we je hierin ondersteunen.

Protocol = voorwaarde om te mogen werken!
De meeste kappers hebben zich heel goed voorbereid en werken netjes volgens het protocol. Helaas bereiken ons ook berichten van ondernemers, medewerkers én van klanten dat er kappers zijn die niet werken volgens het hygiëne-protocol en niet met de intake vragen in het bijzonder. Dat is zorgelijk

Het hygiëne-protocol is dé voorwaarde waaronder kappers weer mogen werken. Kappers moeten zich minimaal aan het protocol houden én in het bijzonder de intake serieus uitvoeren om open te mogen zijn en blijven. Uiteraard staat het iedereen vrij om extra maatregelen te treffen. Oftewel: meer mag, minder absoluut niet!

Altijd op afspraak!
Voor kappers die voorheen niet of slechts gedeeltelijk op afspraak werkten, is de nieuwe situatie natuurlijk even wennen. Er moet nu altijd een afspraak gemaakt worden, online of telefonisch. We willen hierbij jullie speciale aandacht vragen voor oudere klanten, die misschien gewend zijn om binnen te lopen en niet altijd even handig zijn in het lezen van digitale communicatie. Zorg dat ook zij op de hoogte zijn van de nieuwe regels! En let op de belettering van je salon, want het kan zijn dat daar nog vermeld staat dat je zonder afspraak werkt.

Haarwerkspecialisten
Speciaal voor de haarwerkspecialisten hebben we van hun hygiëne-protocol posters laten maken en een infographic. Deze kan gebruikt worden in het bedrijf.
•    Infographic hygiëne-protocol Haarwerkbranche
•    Poster: Veilig werken bij de Haarwerkspecialist
•    Poster: Veilig naar de Haarwerkspecialist

Hulpmiddelen
We wijzen jullie graag nogmaals op alle materialen die we beschikbaar hebben gesteld om jullie te helpen om veilig te werken:

Heb je vragen over het protocol of zijn er andere zaken waar je rondom de heropening tegenop loopt? Neem gerust contact met ons op.