12 mrt 2020 Nieuwe richtlijnen overheid en acties ANKO rondom coronavirus

De overheid heeft nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus zo goed mogelijk te kunnen bestrijden. Wat betekent dit voor de kappersbranche en wat doet de ANKO om kappers te helpen?

Nieuwe maatregelen

In het hele land moeten mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn en eventueel koorts thuisblijven. Mensen die deze klachten hebben moeten sociale contacten zo veel mogelijk mijden tot ze weer zijn opgeknapt.

Je belt pas met de huisarts als de klachten verergeren. Dit betekent dat de aangescherpte maatregelen die tot vandaag alleen golden voor Noord-Brabant worden uitgebreid naar het hele land. De maatregelen gelden tot en met 31 maart.

Wat betekent dit voor kappers?

Kappersbedrijven hoeven niet dicht. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te werken, maar dat gaat niet in de kappersbranche. Als jij en je medewerkers geen klachten hebben, mag je gewoon open zijn.

Wat doet de ANKO?

 • We doen ons uiterste best om onze leden en de branche zo goed mogelijk op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor kappers. We passen onze Q&A voortdurend aan op het laatste nieuws.
 • Vanaf maandag 16 maart opent de ANKO een speciaal corona-steunpunt voor ANKO-leden. Hier kun je terecht met al je vragen en praktische hulp bij b.v. het aanvragen van werktijdverkorting of het gebruik maken van steunmaatregelen.
 • We hebben handige voorbeelddocumenten die ANKO-leden kunnen gebruiken voor contact met leveranciers en een poster voor op de deur.
 • Onze lobby in Den Haag voor een noodfonds voor de kappersbranche en andere maatregelen om kappers te helpen, gaat onvermoeibaar door!
 • We gaan in overleg met leveranciers in de kappersbranche om te bekijken wat we samen voor de branche kunnen betekenen.

  Downloads

  Noodmaatregelen kappersbranche 8 april

  154 KB
  Poster richtlijnen coronavirus

  136 KB
  Voorbeeld brief leveranciers Corona

  19 KB
  Voorbeeldprotocol salon dicht zonder alternatief

  14 KB
  Voorbeeldprotocol sluiting scholen

  15 KB