23 feb 2021 Heropening dankzij de Kracht van Kappers

De afgelopen weken is alles op alles gezet om heropening van de branche voor elkaar te krijgen. Niet alleen de ANKO, maar ook leveranciers, kappersmedia, ondernemers, leden en niet-leden hebben bloed, zweet en tranen gestoken in lobbyen en lawaai maken in de pers, en met succes: We staan wederom vooraan bij versoepeling van de maatregelen en dat is niet toevallig. Hoe hebben we dat met z’n allen voor elkaar gekregen?

Heropening dankzij de Kracht van Kappers

In de pers las je de afgelopen dagen soms verbaasde reacties: “Hoe krijgt de kappersbranche het voor elkaar om zo’n uitzonderingspositie te bemachtigen?” Het antwoord is een combinatie van factoren: Een slimme, goed onderbouwde lobby, een ongelooflijke strijdvaardigheid en bereidheid om in actie te komen bij iedereen die betrokken is bij onze branche, de luide stem van de ANKO en heel veel kappers in de media en de gunfactor die het resultaat is van het levenswerk van alle kappers van Nederland. Het is deze Kracht van Kappers die ervoor gezorgd heeft dat we open mogen!

Goede argumenten

Dienstbaar aan de branche heeft de ANKO daarnaast de Haagse politiek continue - gevraagd en ongevraagd! - voorzien van tal van goed onderbouwde argumenten. Denk bijvoorbeeld aan het goed nageleefde hygiëneprotocol, de informatie vanuit de GGD’s en veiligheidsregio’s dat in de kapsalon geen besmettingshaarden zijn aangetoond, de resultaten van ons consumentenonderzoek en het Duitse onderzoek over veilig werken in kapsalons.

En daarnaast hebben zowel de ANKO als heel veel kappers ontzettend veel lawaai gemaakt in de pers; op TV, de radio en op internet. Het initiatief van de NCV #lichtaanvoordathetuitgaat zorgde ook voor veel persaandacht voor onze branche.

Kortom: Samen hebben we bergen verzet en samen mogen we trots zijn op het resultaat: heropening van de branche! We willen iedereen bedanken die op zijn of haar manier - op grootse of kleine wijze! - heeft bijgedragen aan de lobby. Dát is de Kracht van Kappers!