6 jun 2018 ANKO protesteert in Den Haag tegen btw-verhoging

Dankzij de ANKO geldt voor kappersdiensten het lage btw-tarief van 6%. We hebben de afgelopen jaren hard gestreden voor behoud van een laag tarief. Meer dan eens kwam politiek Den Haag met het plan om voor kappers het hoge tarief in te voeren en steeds lukte het ons dit tegen te houden. Eind 2017 kwam het kabinet met allerlei financiële plannen die gunstig leken voor ondernemers. Er waren ook plannen voor de btw: het lage tarief bleef behouden, maar moest wel omhoog, naar 9%.

ANKO protesteert in Den Haag tegen btw-verhoging

De ANKO is gaan rekenen en uitzoeken. Wat betekenen al die plannen samen voor de kappersbranche? De conclusie: foute boel! Verhoging van de btw betekent omzetdaling, minder banen, minder stageplekken, meer zwartwerken  en algehele  verschraling van onze mooie Nederlandse kappersbranche. De maatregel levert de schatkist bovendien  minder op dan de politiek denkt!

Vandaag hebben we dat samen met MKB-Nederland en andere brancheverenigingen duidelijk gemaakt in Den Haag. Vice-voorzitter van de ANKO Anique Groesbeek ging in gesprek met de staatssecretaris van financiën.  ANKO-directeur Wijnand van Unen en Manager Belangenbehartiging Gert-Jan Deben spraken met de Directeur Generaal van het ministerie van Financiën en zijn ‘rechterhand’.  De ANKO heeft de schadelijke gevolgen van verhoging van het tarief toegelicht een aangedrongen om meer aandacht voor de hardwerkende, ondernemende kapper.

(Zie ook de berichtgeving van MKB-Nederland)