14 apr 2022 Kamerlid bezoekt kappers op uitnodiging van de ANKO

Afgelopen maandag bracht VVD-kamerlid Hawre Rahimi, woordvoerder mkb, een werkbezoek aan de Bussumse kapsalons Cutting Crew en Coen Saloon. De ANKO had hem uitgenodigd om hem door ondernemers bij te laten praten over o.a. de hoge regeldruk waar ondernemende kappers anno 2022 tegenaan lopen en waar zij zich zorgen over maken.

Kamerlid bezoekt kappers op uitnodiging van de ANKO

Het bezoek vond plaats in het kader van onze lobby tegen de hoge regeldruk, waarbij we zo vaak mogelijk contact hebben met Kamerleden. Kamerleden van de regeringspartijen zijn uiteraard extra interessant, omdat hun invloed groter is dan die van de oppositie. In de afgelopen weken is ook met de heer Rahimi veel contact geweest. We gaven hem en zijn collega-kamerleden o.a. input voor het debat dat eind maart plaatsvond en we schreven zelfs mee aan een aantal ingediende moties waarover volgende week gestemd wordt in de Kamer.

Pittige jaren

Sasja Bosch, ondernemer en ook ANKO-bestuurslid, ontving de politicus in haar salon Cutting Crew. Zij weet als geen ander wat het ondernemerschap niet alleen van haar, maar ook van haar collega-ondernemers vraagt. Ook Milou en Coen Smit van Coen Saloon hebben pittige jaren achter de rug en zitten nog midden in de gevolgen daarvan. Ze maken zich zorgen en vertelden hier open over tegen de politicus.

v.l.n.r. Hawre Rahimi, Sasja Bosch en Maurice Crusio (voorzitter ANKO)

v.l.n.r. Gert-Jan Deben (ANKO), Milou Smit, Hawre Rahimi, Coen Smit en Maurice Crusio

Rahimi twitterde na afloop dat hij trots is op de ondernemers en onder de indruk van hun passie voor het vak en hun doorzettingsvermogen om toch overeind te blijven. Hij belooft in de Kamer aan de slag te gaan met hun zorgen over de regeldruklasten en hun ‘pijn uit de coronacrisis’. De ANKO zal hem daar uiteraard - samen met Freddie! - aan houden!